Πάφος FC: Κρίσιμα τα επόμενα δύο παιχνίδια με ΑΕΖ και ΑΕΚ

Πάφος FC: Κρίσιμα τα επόμενα δύο παιχνίδια με ΑΕΖ και ΑΕΚ

Με το πέρας των πέντε πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος και με όλες τις ομάδες που στοχεύουν την κορυφή να έχουν πλέον και τον ίδιο αριθμό αγώνων, η Πάφος βρίσκεται στην 3η θέση, έναν βαθμό πίσω από Άρη και Ανόρθωση.

Με τρεις νίκες και μια ισοπαλία (σ.σ. και αυτή με τον πρωταθλητή Άρη εκτός έδρας) σε πέντε αγώνες, ο απολογισμός υπό κανονικές περιστάσεις, θα θεωρείτο ικανοποιητικός.


Όμως η κακή εμφάνιση στο ΓΣΠ, μεσοβδόμαδα, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, έφερε μούδιασμα στην ομάδα της Πάφου και αλλάζει την προσέγγιση ως προς τη συνολική συγκομιδή της ομάδας.

Να το εξηγήσουμε… Σίγουρα μια ήττα στην έδρα του ΑΠΟΕΛ δεν είναι εκτός προγράμματος, ειδικά αν έρθει με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό που ανησύχησε ήταν το γεγονός ότι το συγκρότημα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο δεν έβγαλε στο γρασίδι την ίδια επιβλητική εικόνα που είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια και ειδικά με τον Άρη, επίσης διεκδικητή του τίτλου. Η παφιακή ομάδα ήταν ακίνδυνη επιθετικά, ενώ αμυντικά κατέγραψε λάθη, όπως στη φάση του γκολ.

Ήδη γίνεται λόγος για ήττα… αφύπνισης ενόψει της συνέχειας. Το παιχνίδι που ακολουθεί στο «Αμμόχωστος» τη Δευτέρα (02/10, 19:00) με αντίπαλο την ΑΕΖ για την 6η αγωνιστική, δεν θα είναι εύκολο. Οι νεοφώτιστοι μετράνε ήδη δύο νίκες σε πέντε αγωνιστικές, δηλαδή μία περισσότερη απ’ όσες πέτυχαν όλη τη σεζόν 2016-17 (!), όταν έπαιξαν για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία.

Για την Πάφο ακολουθούν τέσσερα παιχνίδια με ανταγωνιστές για τον τίτλο. ΑΕΚ (εντός), Ομόνοια (εντός), Απόλλωνας (εκτός), Ανόρθωση (εντός). Άρα το τρίποντο και περισσότερο η καλή εμφάνιση με την ΑΕΖ είναι επιβεβλημένα.

Σημαντική απουσία στα παιχνίδια με ΑΕΖ αλλά και ΑΕΚ θα αποτελέσει ο Μπρούνο, ο οποίος υπέστη θλάση στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ. Όμως είναι θετικό το γεγονός ότι πριν την Ομόνοια ακολουθεί διακοπή λόγω εθνικών, που θα του δώσει την ευκαιρία να επανέλθει.

Πηγή: sportfm.com.cy, apoelgroup.com