Πάφος FC: Νίκη ψυχολογίας και τώρα… ΑΕΚ!

Πάφος FC: Νίκη ψυχολογίας και τώρα… ΑΕΚ!

Επανήλθε στις νίκες και τις επιτυχίες η Πάφος μετά την ήττα της από το ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας εκτός έδρας της ΑΕΖ με 1-4 με πολύ καλή εμφάνιση.

Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο παιγνίδι, πέτυχαν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, μείωσε η ΑΕΖ στο 45’ και είχε τεράστια φάση στην έναρξη της επανάληψης για να μειώσει ακόμα περισσότερο.


Δεν τα κατάφερε όμως ο Χατζηβασίλης από κοντά να σκοράρει και από εκεί και πέρα η Πάφος είχε τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα με πολλές φάσεις και για άλλα τέρματα. Πέτυχε το τέταρτο, μπορούσε και για άλλα.

Η Πάφος με τη νίκη της αυτή ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, έναν πίσω από την πρώτη Ανόρθωση. Στην δέκατη θέση η ΑΕΖ με 6 βαθμούς.

Το παιγνίδι

Η Πάφος μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά, με τον Ρους στο 3΄ μετά από εκτέλεση φάουλ να απειλεί με κεφαλιά για πρώτη φορά στο παιγνίδι, αλλά η μπάλα να πηγαίνει απευθείας στον Μιλοσάβλιεβιτς.

Στο 8’ ο Σάντος είδε τον Ίβουσιτς έξω από την εστία του και δοκίμασε να απειλήσει από πολύ μακριά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Ένα λεπτό αργότερα όμως η Παφίτικη ομάδα άνοιξε το σκορ. Ήταν η εξαιρετική σέντρα του Ντράγκομιρ από τα αριστερά, με τον Βαλακάρι με ωραία κεφαλιά να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενουμένους!

Στο 12’ ο Ταβάρες πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, βγήκε απέναντι από τον Μιλοσάβλιεβιτς αλλά απέκρουσε το σουτ του ο τερματοφύλακας της ΑΕΖ και κράτησε το 0-1. Ο Κάστρο δοκίμασε με ένα μακρινό σουτ στο 15’ να απαντήσει αλλά η μπάλα πήγε απευθείας στον Ίβουσιτς.

Η συνέχεια όμως ανήκε για την Πάφο, με τον Ρους στο 18΄ να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω, ενώ στο 19’ μετά από ένα εξαιρετικό πλασέ του Τάνκοβιτς από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 21’ είχαμε τη κάθετη πάσα στον Ζάιρο, έφυγε στον κενό χώρο αλλά άνοιξε πολύ τη μπάλα και έχασε την ευκαιρία. Δόθηκε οφσάιντ μετά αλλά σύμφωνα με την επαναληπτική προβολή έφυγε κανονικά ο Βραζιλιάνος.

Στο 26’ είχαμε τεράστια φάση για την Πάφο. Μετά από λάθος της άμυνας της ΑΕΖ, ο Ζάιρο από τα πλάγια γύρισε τη μπάλα προς τα μέσα αλλά πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Μιλοσάβλιεβιτς.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΖ να απειλήσει για ένα τέρμα. Ο Ρουίθ από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στον Ρους που έβαλε την προβολή και στη συνέχεια κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι!

Στο 28’ ο Ζάιρο μπήκε στην περιοχή της ΑΕΖ, από πλάγια έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο επόμενο λεπτό ο Κάστρο προσπάθησε να απαντήσει, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε κατευθείαν στον Ίβουσιτς.

Η Πάφος είχε τις μεγάλες ευκαιρίες μετά το τέρμα και στο 34’ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ήταν η εξαιρετική συνεργασία των παικτών της Πάφου, ο Μάνγκα έδωσε στον Τάνκοβιτς και αυτός με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Μάλιστα στο 43’ η Πάφος έκανε τρία τα τέρματά της! Ο Ζάιρο μέσα από την περιοχή έκανε ένα εξαιρετικό πλασέ και έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην Πάφο.

Πάντως η ΑΕΖ κατάφερε να μειώσει αμέσως και να μείνει στο παιγνίδι. Στο 45’ ο Ντελμίρο έκανε το μακρινό πλάγιο, η μπάλα έφθασε στον Κάστρο ο οποίος από κοντά έκανε το δυνατό πλασέ πετυχαίνοντας το τέρμα και μειώνοντας σε 1-3.

Μάλιστα ο ίδιος στο 45’+2 έφυγε στον κενό χώρο αλλά προτίμησε να πλασάρει από μακριά, με το σουτ του όμως να ήταν αδύνατο και να καταλήγει στον Ίβουσιτς. Ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο

Η επανάληψη ξεκίνησε με την ΑΕΖ να έχει στο 47’ τεράστια ευκαιρία για να μειώσει σε 2-3. ‘Ηταν η πολύ ωραία παράλληλη μπαλιά του Γιουσούφ, ο Χατζηβασίλης μόνος απέναντι στον Ίβουσιτς έκανε το πλασέ αλλά έβγαλε σωτήρια ο τερματοφύλακας της Πάφου.

Η Πάφος σταδιακά κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 54’ απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη. Ο Τάνκοβιτς έδωσε την κάθετη πάσα στον Μάνγκα, ο Βραζιλιάνος αμέσως έκανε το διαγώνιο πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ικόκο υποδέχθηκε την πάσα από τον Βαλακάρι, έκανε απευθείας το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω στον Μιλοσάβλιεβιτς. Στην εξέλιξη της φάσης ένα μακρινό σουτ του Ντράγκομιρ ήταν αδύνατο και πολύ άστοχο.

Η Πάφος είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 60΄ απείλησε ξανά. Ο Τάνκοβιτς από το ύψος του πέναλτι έκανε το δυνατό σουτ με τον Μιλοσάβλιεβιτς να αποκρούει, ενώ στο 61’ ο Βαλακάρι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ήταν πολύ άστοχο όμως.

Στο 63΄ ο Ικόκο είχε νέα τελική προσπάθεια. Ξανά μετά από μπαλιά του Βαλακάρι, έκανε αμέσως το σουτ όμως η μπάλα πέρασε πολύ έξω.

Η ΑΕΖ απείλησε στο 66’ μετά από αρκετή ώρα, με τον Ντιγκινί να δοκιμάζει το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει έξω. Στο επόμενο λεπτό ο Μάνγκα υπό καλές προϋποθέσεις δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο και έφυγε κόρνερ.

Στο 70’ ένα μακρινό σουτ του Ναμ κατέληξε απευθείας στα χέρια του Μιλοσάβλιεβιτς.

Ο Ντιγκινί ήταν αυτός που απείλησε ξανά για την ΑΕΖ, με τον Γάλλο στο 74’ μετά από σέντρα του Ρουίθ να κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Στο 76’ ο Αμπντουσαλάμοφ δοκίμασε το σουτ από πλάγια όμως η μπάλα πήγε παράλληλα με την εστία ενώ στο 77’ ο Ντράγκομιρ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως έφυγε έξω. Στο 78΄ ο Τάνκοβιτς έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Η υπεροχή της Πάφου μετουσιώθηκε σε ένα τέταρτο τέρμα στο 82’. Ο Νταβό υποδέχθηκε την πάσα του Τάνκοβιτς, και με πολύ ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-4 για τους φιλοξενουμένους.

Στο 86’ ο Ντράγκομιρ έκανε το δυνατό απευθείας φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ο ίδιος παίκτης στο 89’ είχε μεγάλη ευκαιρία για το πέμπτο τέρμα της ομάδας του αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 90’+5 ο Ναμ μόνος απέναντι στον Μιλοσάβλιεβιτς έκανε το πλασέ αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΖ.

Στο επόμενο λεπτό ο Ρέινολτς έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο παιγνίδι.

ΑΕΖ: Μιλοσάβλιεβιτς, Παστελλής, Αντωνίου, Σαρφό (46’ Γιουσούφ), Ντελμίρο (86’ Ντελμίρο), Σάντος (65’ Χρίστου), Κάστρο, Ρέινολντς, Χατζηβασίλης (81’ Σιφναίος), Ρουίθ (81’ Χριστοφή), Ντιγκινί.

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Γκολντάρ, Ζάιρο (79’ Νταβό), Μάνγκα (72’ Αμπντουσαλάμοφ), Ικόκο, Ρους (72’ Κβίντα), Τάνκοβιτς (86’ Τβουμάσι), Βαλακάρι (79’ Πελάτζιο), Ναμ, Ντράγκομιρ, Ταβάρες.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέινολντς / Ρους, Ικόκο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –

  • Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
  • Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
  • Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ιακώβου Χαράλαμπος
  • 4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
  • VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
  • AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
  • Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Πηγή: Protathlima.com