Αίτηση για ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αθλητισμού υπέβαλε ο Δ. Πάφου

Αίτηση για ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αθλητισμού υπέβαλε ο Δ. Πάφου

Ο Δήμος Πάφου υπέβαλε αίτηση για ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αθλητισμού. Σε περίπτωση έγκρισης, ο Δήμος θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με αντιπροσωπεία αθλητών στο Δήμο Πρέβεζας ενώ ανάλογη διοργάνωση θα γίνει στην Πάφο , σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου Χρύσανθο Σαββίδη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέφερε ο κ. Σαββίδης στο ΚΥΠΕ χρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 20% από το συντονιστή εταίρο, προσθέτοντας πως έτσι ο Δήμος Πάφου δεν θα χρειαστεί να επιβαρυνθεί οικονομικά για τη συγκεκριμένη δράση, της οποίας η διάρκεια είναι 36 μήνες και συγκεκριμένα από το Μάρτιο του 2015 μέχρι το Μάρτιο του 2018.


Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος νέοι σε ηλικία αθλητές από ευρωπαϊκές χώρες καθώς και αθλητές από την Πάφο εφόσον, βέβαια, ο Δήμος πάρει την έγκριση.

Τα αθλήματα στα οποία θα αναμετρηθούν οι νέοι είναι η καλαθόσφαιρα γυναικών 5×5, ηλικίας κάτω των 20 ετών, και τη καλαθόσφαιρα αντρών 3×3, κάτω των 23 ετών.

Στόχος του προγράμματος, ανέφερε ο κ. Σαββίδης, είναι να μειωθεί ή και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων μέσα από την άθληση.

Παράλληλα συνέχισε, ” θα διεξαχθούν σεμινάρια για σωστή διατροφή, για υγιεινότερο τρόπο ζωής και για τη θετική συμβολή του αθλητισμού στην ψυχή, στο σώμα και στο πνεύμα των νέων ανθρώπων”.

“Θα είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση του Δήμου Πάφου εάν καταφέρει να διοργανώσει ένα τόσο σημαντικό αθλητικό event στην Κύπρο και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση”, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)