Αγώνας τριάθλου στην Πάφο για προώθηση του αθλητικού τουρισμού

Αγώνας τριάθλου στην Πάφο για προώθηση του αθλητικού τουρισμού

Με στόχο να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για αθλητικό τουρισμό, διοργανώνεται στην Πάφο αγώνας τριάθλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου Χρύσανθο Σαββίδη.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως τη διοργάνωση του αγώνα τριάθλου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Απριλίου για 3η φορά, ανέλαβαν η Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και η Ιδιωτική Εταιρεία Bikin Cyprus.


Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, μέσω της διοργάνωσης θα προβληθεί η Πάφος ως ιδανικός προορισμός για τρίαθλο ενώ η εδώ παρουσία εκατοντάδων αθλητών από το εξωτερικό θα τονώσει σημαντικά την τουριστική κίνηση σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης, όπως είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως το τρίαθλο αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα της σημερινής εποχής, και το αγώνισμα αποτελείται από τρία αθλήματα, την κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο, προσθέτοντας πως τα αθλήματα γίνονται σε διαδοχική σειρά δίχως διακοπή.

“Η όλη διοργάνωση αποτελεί εξ ορισμού ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός τόσο για την Κύπρο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και έχει στόχο να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για αθλητικό τουρισμό”, είπε ο κ. Σαββίδης, σημειώνοντας παράλληλα πως το τρίαθλο “είναι άθλημα που η Πάφος έχει την φυσική υποδομή για να το πραγματοποιήσει αλλά και από την άλλη να αναδείξει την πόλη μας ως αθλητικό καταφύγιο προετοιμασίας πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων και αθλητών”.

Καταλήγοντας, ο κ. Σαββίδης είπε πως η επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου θα συνεχίσει τις προσπάθειες για ενίσχυση του χειμερινού αθλητικού τουρισμού και με άλλου είδους εκδηλώσεις όπως τη διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης και επίσης θα συνεχίσει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς.