Αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη η δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Πάφου, λέει ο Σ. Βέργας

Αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη η δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Πάφου, λέει ο Σ. Βέργας

Κόσμημα για την πόλη της Πάφου θα αποτελεί η πλήρως αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη δημοτική βιβλιοθήκη


η οποία στεγάζεται σε ένα από τα νεοκλασικά κτίρια απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου. Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ ανέφερε ότι οι εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης της δημοτικής βιβλιοθήκης έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα ενώ έχει επίσης τοποθετηθεί και ο σύγχρονος εξοπλισμός . Αυτό που απομένει , σημείωσε, είναι η τοποθέτηση και η ταξινόμηση των βιβλίων.

Ο κ Βέργας ανέφερε πως η τοπική αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο ποσό για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το έργο εντός του 2013 . Στο συγκεκριμένο έργο συνέχισε, «αναμένεται να αναβαθμιστεί η προσφερόμενη υπηρεσία της Δημοτικής βιβλιοθήκης με νέα βιβλία, και με διάφορες εκδηλώσεις να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της».

Ο δημοτικός σύμβουλος εξάλλου του Δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε πως αναμένεται να προχωρήσουν και οι διαδικασίες για την πρόσληψη του λειτουργού , ο οποίος θα επανδρώσει τη βιβλιοθήκη περί τα μέσα Ιανουαρίου.  

Ο κ Σαββίδης ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, είπε πως η βιβλιοθήκη θα επαναλειτουργήσει με τον πλέον σύγχρονο τρόπο και μέσα από ένα ηλεκτρονικό σύστημα θα εξυπηρετείται ο κάθε αναγνώστης που θα την επισκέπτεται.

Εσωτερικά συνέχισε έχει τοποθετηθεί μια μοντέρνα μορφή και επίπλωση, ενώ σημαντικό, δε, είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα εμπλουτιστεί με μεγάλο αριθμό βιβλίων, έτσι που να καταστεί επισκέψιμη από δημότες κάθε ηλικίας, κατέληξε.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/