Αναστροφή κλίματος για Λύκειο Κύκκου;

Αναστροφή κλίματος για Λύκειο Κύκκου;

Χαιρετίζει τη νέα θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή η Ομοσπονδία Γονέων της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου αλλά και ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Κύκκου, σχετικά με το θέμα της διατήρησης του Λυκείου Κύκκου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου Βάσο Βασιλείου οι εξελίξεις που σημειώνονται στο θέμα της διατήρησης του Λυκείου Κύκκου σε λειτουργία μετά την συνάντηση των οργανωμένων γονιών στη Λευκωσία με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή είναι θετικές.


Ο κ. Βασιλείου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο κ. Καδής προτείνει την συστέγαση του Νικολαϊδειου Γυμνασίου και του Λυκείου Κύκκου στις εγκαταστάσεις του τελευταίου και την διατήρηση στην ουσία του Λυκείου Κύκκου αφού θα επιτραπούν από φέτος εγγραφές για την 1η Λυκείου

Σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας στο Λύκειο Κύκκου θα φοιτούν 225 μαθητές και στο Νικολαϊδειο 275 μαθητές.

Επεσήμανε επίσης πως τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω τη μη τήρησης των σχολικών περιφερειών και κάλεσε τους αρμόδιους να εφαρμόσουν με αυστηρότητα τις σχολικές περιφέρειες και να μην παρεμβαίνουν οι οποιοιδήποτε.