Αντίδραση των φορέων της Πάφου στο ενδεχόμενο αποκλεισμού του αεροδρομίου Πάφου

Αντίδραση των φορέων της Πάφου στο ενδεχόμενο αποκλεισμού του αεροδρομίου Πάφου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στην Πάφο οι πληροφορίες για αποκλεισμό του αεροδρομίου Πάφου


από τον όλο σχεδιασμό της φιλελευθεροποίησης των πτήσεων από την Ρωσία. Το πρωί κλήθηκε εκτάκτως η ΣΕΚΟ όπου συζητήθηκε το όλο θέμα ενώ ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής του ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ήδη όπως σημείωσε ο κ Φιλιππίδης γίνονται σκέψεις για να ακυρωθούν αφίξεις από την Ρωσία που ήταν προγραμματισμένες στο αεροδρόμιο Πάφου για τις 27 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ Φιλιππίδης είπε « έχουμε πληροφορηθεί από τον πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού ότι στην τελευταία επίσκεψη που είχαν στην Ρωσία σε ότι αφορά τα θέματα ελευθεροποίησης των πτήσεων και της επέκτασης της καλοκαιρινής περιόδου ότι υπάρχει πρόβλημα με το αεροδρόμιο της Πάφου».

Η εξέλιξη συνέχισε, ανησύχησε σαν επαρχία της Πάφου , και κατόπιν αυτού είπε , « απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσο Μητσόπουλο ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα δει το θέμα σύντομα».

Σύμφωνα με τον κ Φιλιππίδη το θέμα της φιλελευθεροποίησης είναι ένα θέμα το οποίο, εφόσον έχει εξαγγελθεί επίσημα από τις δύο κυβερνήσεις θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, από μια αρνητική εξέλιξη αυτού του θέματος.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Αντώνης Αντωνίου, ανέφερε, μετά το πέρας της συνεδρίας, πως οι αντιδράσεις θα είναι άμεσες από πλευράς της Πάφου σε περίπτωση που η Πάφος αποκλειστεί από το σχεδιασμό των φιλελευθεροποιημένων πτήσεων. Ο κ Αντωνίου δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων για πλήρη ενημέρωση.

Ο κ Αντωνίου σημείωσε πως η δρομολόγηση πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Πάφου, θα βοηθήσει τα μέγιστα, όχι μόνο – όπως είπε-, στην ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά γενικότερα στην ανάπτυξη της οικονομίας της Επαρχίας.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/