Αντεξέταση του τέως Δημοτικού Μηχανικού

Αντεξέταση του τέως Δημοτικού Μηχανικού

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης των υπό διαχωρισμό οικοπέδων της εταιρείας Aristo Developers ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στις 09:00 με την αντεξέταση του τέως Δημοτικού Μηχανικού του Δ. Πάφου Σάββα Σάββα από την Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Α’ Νίνο Κέκκο.

Στην προηγούμενη δικάσιμο έγιναν παραδεκτά από την Κατηγορούσα Αρχή κάποια γεγονότα όπως η έκθεση του γραφολόγου που παρουσίασαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου , ο ποινικολόγος Γιώργος Παπαϊωάννου και ο Δικηγόρος Κωνσταντίνος Δαμιανός.


Επίσης στην τελευταία ακροαματική διαδικασία της 10ης Ιουνίου ο κ. Σάββα, στην εξέταση του από τον συνήγορο υπεράσπισης του δικηγόρο Ηλία Στεφάνου, μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στην εμπλοκή που είχε στην υπόθεση διαχωρισμού, επεξηγώντας τις δυο περιπτώσεις στις οποίες είχε ανάμειξη.

Η πρώτη αφορούσε τους όρους που τέθηκαν και επιβλήθηκαν στην Εταιρεία, με τη χορήγηση της Πολεοδομικής Άδειας, και οι οποίοι, μεταξύ άλλων αφορούσαν, την προστασία αιωνόβιων δέντρων, τη δημιουργία πεζόδρομου διαμέσου της ανάπτυξης προς την Κάτω Πάφο και την παραχώρηση του Αργακιού στο Δημόσιο.

Η δεύτερη περίπτωση κατά την οποία ο ίδιος ενεπλάκη, ήταν στο στάδιο που η εταιρεία έκανε διαβουλεύσεις με το Τμήμα Ανάπτυξης Υδάτων, προκειμένου να πείσει τον κ. Αριστοδήμου και κατ’ επέκταση την εταιρεία, να προβεί στην κατασκευή συρματοκιβωτίων για την προστασία του Αργακιού, παρά την αντίδραση των τεχνικών της εταιρείας, αλλά και το ότι η εταιρεία δεν θα έπρεπε να μπει στη διαδικασία διαβουλεύσεων με το ΤΑΥ, εφόσον ο Νόμος περί Ενιαίας Διαχείρισης Υδάτων είχε ψηφιστεί πριν την έκδοση της Πολεοδομικής Άδειας και συνεπώς δεν τύγχανε εφαρμογής στην επίδικη ανάπτυξη.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι προσδοκία του ιδίου, ήταν να γίνει μια σωστή μελέτη και εφαρμογή μιας λύσης για την προστασία του Αργακιού, για να αποφευχθούν στο μέλλον πλημμύρες που δημιουργούνταν σχεδόν κάθε χρόνο στην Κάτω Πάφο, και συγκεκριμένα σε πολλά τουριστικά καταστήματα, όπου καταστρέφονταν περιουσίες. Εν τέλει, λόγω της δικής του παραίνεσης, η εταιρεία κατασκεύασε τα εν λόγω συρματοκιβώτια με δικό της κόστος, κατά μήκος του Αργακιού. Η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου σήμερα στις 09:00, στις 15 Ιουνίου στις 08:45 το πρωί και στις 22 Ιουνίου στις 09:00 το πρωί.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Δώρα Σωκράτους διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.