Αντιδημαρχία Δήμου Πάφου: “Κατά συνείδηση” ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ;

Αντιδημαρχία Δήμου Πάφου: “Κατά συνείδηση” ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ;

Ενώ στον Δήμο Πάφου βρίσκεται σε εξέλιξη μια έντονη κινητοποίηση κομμάτων, αλλά και δημοτικών συμβούλων για την αντιδημαρχία, στους τρεις μικρότερους Δήμους της επαρχίας Πάφου οι διεργασίες είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο.

Βάσει των πληροφοριών του «Φ» το θέμα της αντιδημαρχίας θα λειτουργήσει ως «συγκοινωνούντα δοχεία» σε Πάφο και Γεροσκήπου, αφού τα κόμματα που στοιχήθηκαν πίσω από τους υποψήφιους Δημάρχους Άκη Χρυσόμηλο και Γιαννάκη Μαλλουρίδη, δηλαδή το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ, φέρονται να βρίσκουν κοινό παρονομαστή, με επίκεντρο το «κατά συνείδηση» στον Δήμο Πάφου.


Στον Δήμο Γεροσκήπου, αντιθέτως, η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων εμφανίζεται να συναινεί στην ανάληψη της αντιδημαρχίας από το ΔΗΚΟ, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο κόμμα στις πρόσφατες εκλογές στο συγκεκριμένο Δήμο, δηλαδή το ΑΚΕΛ, δεν είναι αρνητικό στο ενδεχόμενο αυτό, νοουμένου ότι θα λάβει τις προεδρίες των Σχολικών Εφορειών σε Πάφο και Γεροσκήπου.

Αρμόδιος παράγοντας μας ανέφερε χθες ότι ο εν λόγω όρος του κόμματος δεν συναντά ιδιαίτερες ενστάσεις, αφού τα υπόλοιπα κόμματα ευνοούν μια συμφωνία επί των αντιδημαρχιών παρά επί των Εφορειών και ως εκ τούτου προτιμούν οι όποιες συμφωνίες να γίνονται με το ΑΚΕΛ «εκτός παιγνιδιού» για τις αντιδημαρχίες.

Αντιθέτως, στους δύο μικρότερους, πληθυσμιακά, Δήμους της επαρχίας, την Πόλη Χρυσοχούς και την Πέγεια, το ενδιαφέρον σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες που μίλησαν στον «Φ», γίνεται «χαμός» αφού σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εκφράσει επιθυμία διεκδίκησης της αντιδημαρχίας.

Το τοπίο ωστόσο είναι ρευστό, σύμφωνα με τους εν λόγω παράγοντες, αφού δεν είχε προεκλογικά γίνει οποιαδήποτε συμφωνία σε επίπεδο συνεργαζομένων κομμάτων για το θέμα αυτό, παρά μόνο για την εκλογή των Δημάρχων.

Στο μεταξύ, αύριο γίνεται η επίσημη τελετή εγκαθίδρυσης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου, την Πέμπτη στην Πόλη Χρυσοχούς, ενώ στην Πάφο και την Πέγεια η τελετή θα οριστικοποιηθεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου