Αντωνίου για Πάφο και Σιήκκης για Γεροσκήπου

Αντωνίου για Πάφο και Σιήκκης για Γεροσκήπου

Βαίνουν καλώς οι προσπάθειες για ανασύσταση της συνεργασίας ΑΚΕΛ, Δημοκρατικού Κόμματος και ΕΔΕΚ στην Πάφο και τους περιφερειακούς δήμους ενόψει των δημοτικών εκλογών. Οι πληροφορίες θέλουν τους τοπικούς παράγοντες να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία τόσο σε ό,τι αφορά τους δήμους στους οποίους θα διεκδικήσει το κάθε κόμμα με δικό του υποψήφιο τη δημαρχία όσο και τα ονόματα των υποψήφιων δημάρχων. Ωστόσο κεντρικά τα κόμματα παρουσιάζονται να μη βιάζονται και τοποθετούν χρονικά τις εξελίξεις περί το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στην Πάφο οι τοπικοί παράγοντες αφήνουν να διαρρεύσει ότι είναι θέμα πολύ λίγων ημερών το κλείδωμα του διαμοιρασμού των δήμων, όπως και η επιλογή των υποψηφίων. Συγκεκριμένα ο Δήμος Πάφου φαίνεται να καταλήγει στο ΔΗΚΟ, ο Δήμος Γεροσκήπου στην ΕΔΕΚ και οι δήμοι της Πόλης Χρυσοχούς και της Πέγειας στο ΑΚΕΛ.


Τα τρία κόμματα δεν αποκλείουν ενίσχυση των επιλογών τους και από μικρότερα κόμματα. Ο τέως βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Αντώνης Αντωνίου φέρεται να είναι ο επικρατέστερος να κοντράρει τον νυν δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος με τη στήριξη του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ.

Δηκοϊκοί παράγοντες επιμένουν ότι παραμένουν στο τραπέζι και τα ονόματα του πρώην υπουργού Χρίστου Πατσαλίδη και του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής του τομέα Παιδείας του ΔΗΚΟ Χρύσανθου Σαββίδη αφού βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι ενδοκομματικές διεργασίες.

Τον Δήμο της Γεροσκήπου θα διεκδικήσει ο Ανδρέας Σιήκκης ως ΕΔΕΚ με τη στήριξη ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναμενόμενη απόσυρση του ενδιαφέροντος που είχε εκδηλώσει πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου και στέλεχος της ΕΔΕΚ, Μάριος Πάπης, προκειμένου να διεκδικηθεί η δημαρχία από την ΕΔΕΚ χωρίς διαρροή ψήφων και εσωτερικές έριδες.

Στην Πέγεια και στην Πόλη Χρυσοχούς τα τρία κόμματα εμφανίζονται πρόθυμα να στηρίξουν τους νυν δημάρχους που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ, Νεόφυτο Ακουρσιώτη και Άγγελο Οδυσσέως αντίστοιχα.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου