Αξιοποίηση διατηρητέου κτιρίου ζητά η Πόλη Χρ.

Αξιοποίηση διατηρητέου κτιρίου ζητά η Πόλη Χρ.

Αίτημα έχει υποβάλει ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως προς το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για παραχώρηση του διατηρητέου κτηρίου και χώρου που στεγάζονταν ο αστυνομικός σταθμός Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ. Οδυσσέως σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως για το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσει το θέμα καθώς -όπως είπε- η Τοπική Αρχή έχει αναλάβει την υποχρέωση της ανάληψης του κόστους αναπαλαίωσης/ αποκατάστασης του κτιρίου, ενώ θα έχει την υποχρέωση να το συντηρεί και να το ασφαλίσει για τυχόν ζημιές, που θα συνεπάγονται ένα πολύ ψηλό κόστος για το Δήμο.


Επιθυμία μας, συνέχισε, είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μείνει στη διάθεση της Αστυνομίας το γραφείο που θα παραχωρηθεί για τις ανάγκες της.

Ο κ. Οδυσσέως σημείωσε πως για το θέμα αυτό έχει ήδη αποστείλει επιστολή στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Αλέκο Μιχαηλίδη.

Ο Δήμαρχος ζητά όπως ξεκαθαρίσει κατά πόσο «στο κτίριο θα δημιουργηθούν γραφειακοί χώροι μέρος των οποίων θα παραχωρηθούν στην Αστυνομία με σκοπό τη μελλοντική στελέχωση με μέλη της Αστυνομίας».

Εισήγηση του Δήμου είναι όπως στο συγκεκριμένο κτήριο δημιουργηθεί γραφείο, το οποίο θα είναι στη διάθεση της Αστυνομίας όποτε και όταν χρειαστεί.

Αναφορικά με την αξιοποίηση του λιμανιού του Λατσιού για την ανάπτυξη και την προώθηση του ναυτικού τουρισμού, ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως ο Δήμος τροχιοδρόμησε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών ενόψει και του γεγονότος ότι στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί πρόταση από τον Υπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις χρήσεις του λιμανιού του Λατσιού.

Στη συνάντηση – όπως είπε ο κ. Οδυσσέως, που διευθετήθηκε για τις 8 Ιουλίου θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες και να συζητηθούν τόσο τα αιτήματα του Δήμου όσο και ο άμεσος και μακροπρόθεσμος προγραμματισμός της Αρχής Λιμένων για την αναβάθμιση/ ανάπτυξη του λιμανιού του Λατσιού.