Απάντηση επιτελείου Μ. Παυλίδη προς ΑΚΕΛ Πάφου

Απάντηση επιτελείου Μ. Παυλίδη προς ΑΚΕΛ Πάφου

Διαβάζοντας την ανάρτηση σε ηλεκτρονικό κοινωνικής δικτύωσης του ΑΚΕΛ Πάφου, θα θέλαμε να μοιραστούμε τις απόψεις και τις θέσεις μας σχετικά με αυτή.
Κατ’ αρχήν, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωσή τους να στηρίξουν τον υποψήφιό τους στις εκλογές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι στην προσπάθειά τους αυτή, μπορούν να αποσπούν κομμάτια γραπτών κειμένων (παρεμβάσεων στην Ένωση Δήμων), να τα παρουσιάζουν έξω από το πλαίσιο στο οποίο έγιναν και μάλιστα να προχωρούν και σε ερμηνείες τους!!!

Όταν αναλαμβάνεις έναν Δήμο που έχει παραλύσει από τα οικονομικά προβλήματα, μέσα σε ένα μνημονιακό περιβάλλον που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τα δεδομένα, έχεις δύο επιλογές: ή αφήνεις το Δήμο να καταστραφεί εντελώς, ή πασχίζεις να περισώσεις ότι σώζεται. Ο Δήμαρχος Παυλίδης επέλεξε το δεύτερο. Για αυτό και η αρχική του επιστολή η οποία μιλάει και για συγχωνεύσεις υπηρεσιών ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και για μετεξέλιξη Δήμων. Ήταν μια ανταλλαγή απόψεων, θέσεων και προβληματισμού μέσα στα πλαίσια της Ένωσης Δήμων, στην οποία ένωση φαίνεται να ήθελαν ο/οι συντάκτης/ες της ανάρτησης το Δήμαρχο της Γεροσκήπου, απλά ακροατή κι όχι ενεργό συζητητή.


Όταν όμως με σκληρή δουλειά όλου, το τονίζουμε, όλου του δημοτικού μηχανισμού και του κάθε υπαλλήλου ξεχωριστά αλλά και όλων των δημοτών, κατορθώθηκε να ορθοποδήσει ο Δήμος, ο Δήμαρχος Παυλίδης αντιστάθηκε από θέση ισχύος πια, με επιχειρήματα στα όσα αρνητικά περιλαμβάνονταν στις προτάσεις για συγχωνεύσεις . Υπάρχει ολόκληρη σειρά επιστολών και παρεμβάσεων που το αποδεικνύουν αλλά σκόπιμα, πιστεύουμε, δεν περιλαμβάνονται στην ανάρτηση. Όπως επίσης δεν αναφέρονται οι προσπάθειες μας για ένταξη κοινοτήτων στο Δήμο Γεροσκήπου. Ναι. Προσπαθούσε να κλείσει τον Δήμο μεγαλώνοντας τον!!!

Η επικαιροποίηση θέσεων και διεκδικήσεων είναι δείγμα συνετής διαχείρισης του Δήμου κι όχι αδυναμία. Η μονολιθικότητα και η εμμονή σε θέσεις χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τα δεδομένα γύρω σου είναι αδυναμία.

Γίνεται αναφορά μάλιστα σε τεχνοκρατική προσέγγιση την οποία ο Δήμαρχος Παυλίδης μπορούσε να κάνει. Μέσα στα θέματα για τα οποία τον κατηγορούν λοιπόν, είναι και η προσπάθεια του για εφαρμογή κάποιων τεχνοκρατικών πρακτικών στο Δήμο!!! Οι ξεκάθαρες διαδικασίες για την πρόσληψη και ανέλιξη των υπαλλήλων παρουσιάζονται στην ανάρτηση ως αδυναμία μας. Η χρηστή διοίκηση του Δήμου με βάση τις οδηγίες του Γενικού Ελεγκτή, είναι αρνητικό σύμφωνα με την ανάρτηση. Η προσπάθεια για καταγραφή και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας είναι επίσης αδυναμία που πιστώνεται στο Δήμαρχο Παυλίδη. Κι όλα αυτά μέσα στην ίδια ανάρτηση στην οποία κατηγορείται για έλλειψη τεχνοκρατικής προσέγγισης.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφέρουμε, ότι ο Δήμος δεν είναι μια στεγνή τεχνοκρατική υπηρεσία. Είναι κοινωνικός φορέας που έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα που αφορούν σε ανθρώπους και ανθρώπινες ανάγκες. Η τεχνοκρατική προσέγγιση κάποιων θεμάτων είναι αναγκαία, αλλά η μετατροπή του Δήμου σε τεχνοκρατικό μηχανισμός είναι καταστροφική.

Σεβόμενοι την ιστορία, την προσφορά, τα στελέχη και τους αγώνες του ΑΚΕΛ απευθύνουμε αυτήν την απάντηση στον/ους συντάκτη/ες της ανάρτησης δηλώνοντας ότι είμαστε στη διάθεσή τους για όποια διευκρίνηση ή πληροφόρηση χρειαστούν.