Απάντηση του Δημάρχου Π. Χρυσοχούς στον αντιδήμαρχο

Απάντηση του Δημάρχου Π. Χρυσοχούς στον αντιδήμαρχο

Τη μη ικανοποίηση του από τα αποτελέσματα της δημοσίευσης του Τοπικού Σχεδίου Κόλπου Χρυσοχούς εξέφρασε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως.


Ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς και πρόεδρος του Κοινού Συμβουλίου με σχετική του ανακοίνωση, απαντώντας σε σχόλια που έγιναν από το αντιδήμαρχο και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει πως το Πολεοδομικό Συμβούλιο, για ακόμη μια φορά εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του, αγνοώντας σε πάρα πολλές περιπτώσεις όχι μόνο τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, αλλά ακόμα – όπως είπε- και τις ομόφωνες αποφάσεις του Κοινού Συμβουλίου, αχρηστεύοντας ουσιαστικά το ρόλο του.

Ο κ Οδυσσέως διερωτήθηκε ποια είναι η χρησιμότητα του θεσμού του Κοινού Συμβουλίου από τη στιγμή που δεν εισακούγονται οι εισηγήσεις του, και στην ανακοίνωση του προσθέτει, πως κατά επανάληψη έχει εκφράσει ο Δ. Πόλεως Χρυσοχούς την απογοήτευση του για τα αποτελέσματα .

Παρόλα αυτά, συνεχίζει στην ανακοίνωση του κ. Οδυσσέως , ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς , θα πρέπει να διεκδικήσει δυναμικά την βελτίωση του Τοπικού Σχεδίου, έστω και μέσα από τις ενστάσεις.

Η τελευταία αναθεώρηση του 2003, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχει δείξει ότι μέσα από πειστικά επιχειρήματα και Πολεοδομικά τεκμηριωμένες θέσεις, μπορεί να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα .

Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς , συνεχίζει ο κ Οδυσσέως , με επιστολή του, έχει κοινοποιήσει στους δημότες , και τους καλεί να προχωρήσουν στην υποβολή ενστάσεων κατά των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Κόλπου Χρυσοχούς, βασιζόμενοι σε συγκεκριμένους λόγους και ότι οι ενστάσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το ίδιο προστίθεται, θα πράξει και ο Δήμος μετά από καλή προετοιμασία.

Η ανεύθυνη απόδοση ευθυνών και ο λαϊκισμός, συνεχίζει στην ανακοίνωση του ο κ Οδυσσέως , δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία, απεναντίας είναι γεγονός ότι οι πολλές απαγορεύσεις και περιορισμοί με τους χαμηλούς συντελεστές που υπήρχαν στα πρώτα τοπικά σχέδια και μετέπειτα στη Δήλωση Πολιτικής , αποτέλεσαν ανάχωμα στην οικονομική και ιδιαίτερα στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Η αντιπαράθεση και ο λαϊκισμός, προστίθεται, δεν προσφέρει καμιά υπηρεσία, απεναντίας δυναμιτίζει και αποδυναμώνει τις προσπάθειες που πρέπει να είναι συλλογικές και όταν αποδίδονται ευθύνες, να αποδίδονται σε αυτούς στους οποίους ανήκουν και όχι για σκοπούς μικροπολιτικής και λαϊκισμού ανεύθυνα – όπως σημείωσε -, να κατηγορείται ο δήμαρχος.

Μέσα από τις συνεδρίες του Κοινού Συμβουλίου για την εκπόνηση του «Τοπικού Σχεδίου Κόλπου Χρυσοχούς», έγινε μεγάλη προσπάθεια για να διορθώσουμε ή να τροποποιήσουμε πολλές από τις αδυναμίες , παραλείψεις και απαγορεύσεις , καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ Οδυσσέως, ώστε μέσα από το Τοπικό Σχέδιο να δημιουργηθούν πιο ευοίωνες προοπτικές, ιδιαίτερα για την τουριστική ανάπτυξη , στοχεύοντας η Πόλη Χρυσοχούς και η ευρύτερη περιοχή να καταστεί ένας πιο ποιοτικός και ελκυστικός τουριστικός προορισμός.
Αυτό θα προσπαθήσουμε και μέσα από τη διαδικασία των ενστάσεων, είπε χαρακτηριστικά.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/