ΑΠΟΠ: Φιλανθρωπική επίσκεψη στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου

ΑΠΟΠ: Φιλανθρωπική επίσκεψη στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου

Την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ με τους αγαπημένους τους καλαθοσφαιριστές του ΑΠΟΠ, είχαν σήμερα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου, στο περιθώριο επίσκεψης της ομάδας και αντιπροσωπείας του Δ.Σ του Αθλητικού Σωματείου.

Με μεγάλο ενθουσιασμό, τα παιδιά του Ιδρύματος καλωσόρισαν τους καλαθοσφαιριστές, προπονήθηκαν μαζί τους, συζήτησαν, έπαιξαν και φωτογραφήθηκαν ενώ η αντιπροσωπεία του Δ.Σ, τους μοίρασε δώρα, μεταφέροντας τους μηνύματα αγάπης και δίνοντας τους ισχυρά κίνητρα συμμετοχής σε ένα ομαδικό άθλημα διά μέσω του οποίου κοινωνικοποιούνται, κάνουν φίλους και διασκεδάζουν όπως ακριβώς και τα παιδιά με τυπική ανάπτυξη.


Το Δ.Σ του ΑΠΟΠ, το τεχνικό επιτελείο και οι αθλητές της ομάδας, απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διευθύντρια του Ιδρύματος, κα Νιόβη Μιχαήλ-Φακοντή, για τη στήριξη, τη συνεργασία και την αποδοχή στην πρόταση του Σωματείου μας, για τη συμμετοχή των παιδιών του Ιδρύματος στο ειδικό μικτό Τμήμα Καλαθόσφαιρας.

Στο ειδικό Τμήμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών, θα συμμετέχουν επίσης παιδιά με τυπική ανάπτυξη προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες κοινωνικοποίησης τους μέσα από το πρόγραμμα.

Εκτιμούμε ότι η κοινωνικοποίηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες αποτελεί πρόκληση και ως εκ τούτου, η συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλητισμού είναι εξαιρετικά επωφελής για την κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη τους.

Οι μέρες και ώρες λειτουργίας του ειδικού Τμήματος, θα ανακοινωθούν σύντομα.