Βέργας: Υπογράφει αβέρτα εξουσιοδοτήσεις

Βέργας: Υπογράφει αβέρτα εξουσιοδοτήσεις

Συχνές επισκέψεις στις Κεντρικές Φυλακές πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες κοινοτάρχης περιοχής της Λευκωσίας, ώστε να πιστοποιήσει υπογραφές για εξουσιοδοτήσεις που ήθελε να κάνει ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στον «Π» ότι ο κ. Βέργας καλούσε τον κοινοτάρχη ώστε να υπογράψει εξουσιοδοτήσεις που αφορούν περιουσιακά του στοιχεία (τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα κ.λπ.) για να μπορεί να κάνει διαχείριση η μητέρα του. Συνολικά έγιναν τρεις ή τέσσερις επισκέψεις.


Εξουσιοδοτήσεις

Ο Σάββας Βέργας λόγω του εγκλεισμού του δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία και ως εκ τούτου φαίνεται να έχει αναθέσει αυτή τη δουλειά στη μητέρα του, την οποία προσφάτως δεν μπόρεσε να επισκεφθεί επικαλούμενος την οσφυαλγία από την οποία πάσχει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Βέργας, μετά την παραδοχή του για είσπραξη μιζών σε διάφορες περιπτώσεις την περίοδο που ήταν δήμαρχος, επέστρεψε κάποια ποσά στο κράτος. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν πηγές στην Πάφο, φέρεται να διατηρεί λογαριασμούς και εκτός Κύπρου, οι οποίοι δεν ζητήθηκε να εντοπιστούν και να ελεγχθούν. Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν ερωτήματα για το αν υπήρξε κάποια συμφωνία, ώστε η έρευνα που αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία να περιοριστεί στην Κύπρο, με αντάλλαγμα να παραδεχθεί τη διάπραξη των αδικημάτων και να καταθέσει στις υποθέσεις ΣΑΠΑ, ΧΥΤΥ κ.λπ.

Μεταχείριση

Ο κ. Βέργας πέρασε έξι μέρες σε κελί απομόνωσης λόγω της συμπεριφοράς του σε λοχία των Κεν. Φυλακών, ο οποίος του ανακοίνωσε πως το αίτημα του να πάρει άδεια για να επισκεφθεί τη μητέρα του, που πάσχει από οσφυαλγία, απορρίφθηκε. Ακόμα και όταν βρισκόταν στην απομόνωση ζητούσε ειδική μεταχείριση, υποστηρίζοντας ότι πάσχει από κλειστοφοβία. Ζητούσε επίσης να εξέρχεται πέραν της μισής ώρας που προβλέπει ο κανονισμός για την επίσκεψη στα λουτρά. Χθες απέστειλε επιστολή στη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών με την οποία συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν μίλησε απρεπώς στον λοχία. Η διεύθυνση έχει προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη. Ο κ. Βέργας έχει επιστρέψει στην πτέρυγα του και ακολουθεί το πρόγραμμα που ακολουθούν οι υπόλοιποι κατάδικοι.

Αναπάντητες «κλήσεις»

Ο κ. Βέργας, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο απέστειλε πρόσκληση στην πάλαι ποτέ στενή συνεργάτιδά του Μαρία Σολωμονίδου για να τον επισκεφθεί στις Κεντρικές Φυλακές, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση. Τον Αύγουστο δεν έστειλε νέα πρόσκληση, αφού οι προηγούμενες αγνοήθηκαν. Πάντως ο κ. Βέργας έχει περιλάβει την κ. Σολωμονίδου στον κατάλογο των ατόμων που μπορούν να τον επισκέπτονται.

Πηγή: Πολίτης