Βόμβα σήκωσε στο πόδι πολυκατοικία

Βόμβα σήκωσε στο πόδι πολυκατοικία

Δύο περιστατικά έκρηξης και εμπρησμού σε μηχανοκίνητα οχήματα σήμαναν συναγερμό σε Αστυνομία και Πυροσβεστική τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Πάφο.

Στην πρώτη περίπτωση, έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην οδό Μιλτιάδους στην Πάφο.


Η φωτιά, που έγινε αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής στις 3.30πμ, κατασβέστηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη προκάλεσε ζημιές και στο κτίριο, ενώ έσπασε και ένα γυαλί που ήταν κοντά στην είσοδο στο κλιμακοστάσιο. Από τις πρώτες εξετάσεις η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια, με τη χρήση εκρηκτικού  μηχανισμού χαμηλής ισχύος που εκτιμάται ότι είχε τοποθετηθεί σε σημείο κοντά στο καπό του οχήματος.

Λίγα λεπτά αργότερα, εκδηλώθηκε φωτιά σε μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη στην οδό Προπυλαίων και ανήκει σε 22χρονο από την Πάφο.

Η φωτιά επεκτάθηκε και προκάλεσε ζημιές σε όχημα το οποίο επίσης ανήκει στον 22χρονο.

Τα αίτια της φωτιάς αναμένεται να διευκρινιστούν σήμερα, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες των ενεργειών αυτών, καθώς και το αν σχετίζονται με τους ίδιους δράστες, δεδομένου του χρονικού σημείου που εκδηλώθηκαν.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου