Γιαννάκης Λαζάρου  διεκδικεί  εκ νέου τη θέση του επαρχιακού γραμματέα

Γιαννάκης Λαζάρου διεκδικεί εκ νέου τη θέση του επαρχιακού γραμματέα

Ο Λάκης Χριστοδούλου απερχόμενος οργανωτικός γραμματέας του ΔΗΣΥ Πάφου , διεκδικεί τη θέση του επαρχιακού γραμματέα του ΔΗΣΥ Πάφου. Αναφερόμενος στο σκεπτικό της απόφασης του ο κ Χριστοδούλου είπε πως θα εργαστεί μέσα από την συλλογική λειτουργία του κόμματος του. Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι ο « ένας δεν μπορεί να αποφασίζει για όλους» . Ο κ Χριστοδούλου είπε ότι έχει αποταθεί σε όλα τα στελέχη του κόμματος του ζητώντας την στήριξη τους για την εκλογή του στην θέση του επαρχιακού γραμματέα σε μια προσπάθεια να λειτουργήσει συναινετικά. Στόχος μου είναι είπε, να πάψει να υφίσταται αυτός ο διαχωρισμός των ομάδων στον Συναγερμό της Πάφου που ταλανίζει την παράταξη- όπως ισχυρίστηκε- εδώ και δεκαετίες. Χαρακτήρισε επίσης αυτές τις συμπεριφορές ξεπερασμένες και δήλωσε πως θα πρέπει ο Συναγερμός να γίνει μία παράταξη και όχι να μετατρέπεται η επαρχιακή γραμματεία σε όργανο και δούρειο ίππο κάποιων άλλων στελεχών κάποιων άλλων κομμάτων. Η διαδικασία είπε είναι εκλεκτορική .

Από την πλευρά του ο Γιαννάκης Λαζάρου απερχόμενος επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ που διεκδικεί εκ νέου την θέση , ξεκαθάρισε πως αυτοί οι οποίοι επιχειρούν ομαδοποίηση στην γραμματεία είναι αυτοί που τους βολεύει να ομαδοποιούνται. Εγώ συνέχισε, σε καμία περίπτωση δεν ήμουν υπέρ ομαδοποιήσεων και υπήρξε – όπως είπε- πολέμιος αυτών των προσεγγίσεων. Κατέστησε επίσης σαφές πως δεν θα ανεχτεί η νέα γραμματεία να αναδειχθεί μέσα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις όπως γινόταν μέχρι σήμερα στο Δημοκρατικό Συναγερμό. Θα πρέπει είπε να δώσουμε στα μέλη αυτής της παράταξης το δικαίωμα να επιλέξουν ποια άτομα θα θέλουν να τον αντιπροσωπεύουν σε επαρχιακό επίπεδο. Επεσήμανε επίσης πως στους 15 μήνες της θητείας του ως επαρχιακός γραμματέας τα αποτελέσματα έχουν διαφανεί. Παραλάβαμε συνέχισε ένα μεγάλο οικονομικό έλλειμμα σχεδόν το εξαλείψαμε ενώ όπως είπε οι οικονομικές υποχρεώσεις του κόμματος είναι τακτοποιημένες. Ο κ Λαζάρου αναφέρθηκε και στην μεγάλη προεκλογική εκστρατεία, , λαμβάνοντας η Πάφος πρωτόγνωρα ποσοστά στο β γύρο και αναδεικνύοντας τον πρόεδρο του κόμματος ως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Την θέση του οργανωτικού γραμματέα διεκδικεί ο Νικόλας Μαυρονικόλας.

Ο κ Μαυρονικόλας είπε ότι θα υποβάλει υποψηφιότητα ως οργανωτικός με μοναδικό στόχο την διόρθωση των κακών εχόντων στην γραμματεία του Συναγερμού της επαρχίας Πάφου. Πρόσθεσε μάλιστα πως από της αναλήψεως της νέας ηγεσίας της γραμματείας δεν πέρασε – όπως είπε – συνεδρία που να μην σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση για ασήμαντα πράγματα. Ο κ Μαυρονικόλας κατέστησε σαφές πως με αυτή την τακτική δεν μπορεί ένα κόμμα της Κύπρου να προχωρήσει μπροστά. Θέλουμε είπε ανθρώπους, οι οποίοι να νοιάζονται και να πονούν την παράταξη. Ο Νικόλας Μαυρονικόλας είναι από τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης ενώ και στο παρελθόν έχει διατελέσει οργανωτικός όταν το κόμμα του παράπαιε και βρισκόταν υπό διάλυση , όπως ανέφερε. Μετά από σκληρή δουλειά κατέληξε φέραμε το Δημοκρατικό Συναγερμό πρώτο κόμμα στην Πάφο.