Για την 5η ατομική της έκθεση στην Πάφο ετοιμάζεται η ζωγράφος Χαρίκλεια Μαυρονικόλα

Για την 5η ατομική της έκθεση στην Πάφο ετοιμάζεται η ζωγράφος Χαρίκλεια Μαυρονικόλα

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζεται αυτό το διάστημα η ζωγράφος Χαρίκλεια Μαυρονικόλα για την προετοιμασία της νέας έκθεσης ζωγραφικής της, αρχές του 2014 τα καθαρά έσοδα της οποίας θα δοθούν σε ευαγή ιδρύματα και σε άπορες οικογένειες. Πρόκειται για την 5η κατά σειρά έκθεση ζωγραφικής στην Πάφο ενώ οι προηγούμενες τέσσερις εκθέσεις έγιναν σε Πάφο και Λευκωσία.

Η ζωγράφος με καταγωγή από τη Δρούσεια της Πάφου από τον πατέρα της, και τη Σάμο και το Καστελόριζο από τη μητέρα της, διαμένει σε μια μοναδική τοποθεσία στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας που αποτελεί μια κινητήριο δύναμη έμπνευσης για τις δημιουργίες της.


Η νέα της ατομική έκθεση ανέφερε η κ Μαυρονικόλα ερωτηθείσα σχετικά, θα περιλαμβάνει πορτρέτα θαλλασογραφίες , τοπία της Κυπριακής και Αφρικανικής φύσης , και νεκρά φύση. Ωστόσο αυτό που την μαγεύει όπως είπε, είναι η σύνδεση των χρωμάτων του ουρανού και της θάλασσας.

Στον χώρο της, έχει ήδη ετοιμάσει μια ενότητα έργων ζωγραφικής με θέμα τη «Νεκρά φύση» στα οποία διαφαίνεται η προσπάθεια που καταβάλλεται μέσα από τις πινελιές της ζωγράφου για να την αναστήσει, και να αναπαραστήσει την πραγματικότητα της φύσης ,αλλά και τα πορτρέτα γυναικών στα οποία αναδεικνύεται η θηλυκότητα τους.

Στις καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις είπε η κ Μαυρονικόλα « είναι οι εικόνες της νεκράς φύσης , της θάλασσας και της ηρεμίας, τα τοπία , αλλά και οι προσωπογραφίες».

Μέρος ωστόσο των δημιουργιών της στην νέα της έκθεση θα αποτελέσουν και αγιογραφίες βυζαντινής τεχνοτροπίας.

Η Χαρίκλεια Μαυρονικόλα, ( Λίλυ), γεννήθηκε το 1958 στο Βελγικό Κογκό και σπούδασε στη Βελγική Σχολή. Στην Κύπρο επέστρεψε το 2000 και από τότε μέρος των καλλιτεχνικών της δημιουργιών είναι εμπνευσμένες από τα τοπία της Παφίτικης υπαίθρου. Η κάθε δημιουργία της πρόσθεσε, σχετίζεται  με την ψυχολογία της εκείνη την στιγμή με την πραγματικότητα της ψυχής και των συναισθημάτων της , σημειώνοντας παράλληλα πως για την ίδια, η ζωγραφική αποτελεί διέξοδο.