Δείτε ποιοι προσφοροδότησαν για τις αναπλάσεις του Δήμου Πάφου

Δείτε ποιοι προσφοροδότησαν για τις αναπλάσεις του Δήμου Πάφου

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Πάφου, του οποίου η υλοποίηση θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα συμβάλει στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας μας, ξεκινά πολύ σύντομα.

Το μεσημέρι, παρουσία του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ανοίχτηκαν οι προσφορές για την κατασκευή του έργου της Ανάπλασης του Παραδοσιακού Κέντρου και της Πλατείας Κέννεντυ.


Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως έχουν προσφοροδοτήσει συνολικά έξι εταιρείες, έχει καταγραφεί και ανακοινωθεί ήδη το ποσό με το οποίο έχει προσφοροδοτήσει η κάθε εταιρεία και με βάση το έντυπο προσφορών.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως η διαδικασία βρίσκεται στο πρώτο στάδιο στο πλαίσιο της οποίας – όπως είπε- θα ξεκινήσει η αξιολόγηση από την επιτροπή αξιολόγησης η οποία είναι ήδη ορισμένη.

Ελπίζουμε συνέχισε, πολύ σύντομα να είναι σε θέση η επιτροπή αυτή να παρουσιάσει ενώπιον του συμβουλίου προσφορών του Δήμου τα τελικά της αποτελέσματα και την τελική της εισήγηση προκειμένου ο Δήμος Πάφου να είναι σε θέση να κατακυρώσει τον επιτυχόντα προσφοροδότη.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως η ανάπτυξη της πλατείας Κέννεντυ και του Εμπορικού Κέντρου είναι ίσως το σημαντικότερο έργο της πόλης της Πάφου που γίνεται τα τελευταία τριάντα ή και σαράντα χρόνια και σημείωσε πως αυτό το έργο πρέπει να γίνει σε πάρα πολύ στενά χρονοδιαγράμματα, ούτως ώστε να είναι πριν από το τέλος του 2016 αφού την 1η Ιανουαρίου του 2017 η Πάφος είναι η ΠΠΕ.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως ο Δήμος Πάφου αυτές τις μέρες αναμένεται να εργαστεί μεθοδικά και γρήγορα πάντοτε αυστηρά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και των διαδικασιών και όπου χρειαστεί – όπως είπε- θα συμβουλευτεί τους δύο ανεξάρτητους θεσμούς του Κράτους, το Γενικό λογιστήριο και το Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, έτσι ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος .

Πρόσθεσε ακόμη, πως μέσα στο Δεκέμβρη το εργοτάξιο θα είναι ήδη στημένο στη κεντρική πλατεία της Πάφου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φαίδωνος είπε πως τα ποσά που δόθηκαν είναι μέσα στα πλαίσια , της προεκτίμησης δαπάνης . Μπορεί – όπως είπε- κάποιες προσφορές να ξεφεύγουν από το συν – πλην 10% το οποίο θεωρείται κάτι πολύ λογικό, όμως κάποιες προσφορές βρίσκονται εντός αυτού του πλαισίου.

” Ελπίζουμε πολύ σύντομα να ανακοινώσουμε τον επιτυχόντα προσφοροδότη και να δούμε τα εργοτάξια να ξεκινούν στο κέντρο της πόλης” συμπλήρωσε.

Εξάλλου ο Δήμαρχος Πάφου στο πλαίσιο του ανοίγματος των προσφορών ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο της Ανάπλασης του Παραδοσιακού Κέντρου και της Πλατείας Κέννεντυ είναι από τα σημαντικότερα έργα της πόλης και ως προαπαιτούμενο για να μπορέσει η Πάφος να φιλοξενήσει τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2017.

Είπε ακόμη πως πρόκειται για Πολεοδομικό έργο και το 80% του προϋπολογισμού αυτού του έργου θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό άρα σημαντικό λόγο και ρόλο θα έχουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους.

Επανέλαβε πως ως αναθέτουσα αρχή ο Δ. Πάφου θα ακολουθήσει μια πολύ αυστηρή διαδικασία , διαφανή και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει ούτε στο στάδιο της αξιολόγησης, ούτε στο στάδιο της κατακύρωσης , αλλά ούτε και στο στάδιο της υλοποίησης να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις ή τα οποιαδήποτε “μαγειρέματα” τα οποία ήταν μια σύνηθες πρακτική κατά το παρελθόν.

Ο κ. Φαίδωνος ευχαρίστησε ακολούθως όλους όσους εργάστηκαν αυτές τις μέρες υπερωριακά προς το σκοπό αυτό, τους συνεργάτες στο Δ. Πάφου οι οποίοι δεν είναι υπάλληλοι – όπως είπε- αλλά συνεργάτες, τόσο των Τεχνικών υπηρεσιών, του Οικονομικού τμήματος, τους εξωτερικούς συνεργάτες, τους μελετητές του έργου, τη Γραμματεία, το Δημοτικό Γραμματέα αλλά και το Γραφείο των Προσφορών .

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος οι εταιρείες ΕΠΤΕΚΑ Α.Ε., CYBARKO LMT, MILTIADES NEOPHYTOY, IAKOVOU BROTHERS (Constr.) LTD, Ν. ΓΑΒΡΙΗΛ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ και ZEMCO CONSTRACTION LTD, με ποσά που κυμαίνονται από 5,5 έως 6.9 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται τέλος πως η εταιρεία ΕΠΤΕΚΑ Α.Ε. προσφοροδότησε για το ποσό των 6.890.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., η εταιρεία Cybarκo LTD. για το ποσό των 6.312.500 ευρώ συν Φ.Π.Α., η εταιρεία Μiltiades Neophutou για το ποσό των 5.722.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., η εταιρεία Ιacovou Brothers Construction LTD για το ποσό των 5.773.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α, η εταιρεία Μ. Γαρβιήλ και Υιοί LTD. για το ποσό των 6.452.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και τέλος η εταιρεία ΖΕΜCO Construction LTD. 5.581.700 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)