Δημοτικές Εκλογές 2016: Που ψηφίζω;

Δημοτικές Εκλογές 2016: Που ψηφίζω;

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και η Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώνουν ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η επίσημη ιστοσελίδα για τις Δημοτικές / Κοινοτικές Εκλογές και Εκλογές για ανάδειξη των Μελών των Σχολικών Εφορειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ιστοσελίδα www.municipalelections2016.gov.cy περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία καθώς και γενικές πληροφορίες για την τοπική αυτοδιοίκηση.


Συμπεριλαμβάνει επίσης όλες τις επίσημες ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί σχετικά με τις εκλογές, οδηγίες για τον τρόπο ψηφοφορίας και τα αποτελέσματα των περασμένων εκλογικών διαδικασιών (1986 – 2011) για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η ιστοσελίδα παρέχει τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να ενημερωθούν άμεσα και εύκολα για το πού ψηφίζουν, πατώντας στον σύνδεσμο «Μάθετε πού ψηφίζετε» και καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητας και την ημερομηνία γέννησής τους.

Μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας ο εν λόγω σύνδεσμος θα παραπέμπει στην ειδική ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εκλογών όπου θα υπάρχει συνεχής ροή των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει, τέλος, περιεκτικές πληροφορίες για τις εκλογές στην τουρκική και την αγγλική γλώσσα.