Διήμερο λαϊκό πανηγύρι διοργανώνει η Κισσόνεργα

Μια ευκαιρία στους κατοίκους της Κισσόνεργας αλλά και στους επισκέπτες της προσφέρει το κοινοτικό συμβούλιο ώστε να γνωρίζουν την Κισσόνεργα , τις ομορφιές της περιοχής, την παράδοση και την κουλτούρα της κοινότητας με την διοργάνωση διήμερου λαικού πανηγυριού σήμερα και αύριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με πανηγυρικό εσπερινό στην εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ενώ ακολούθως η παράσταση καραγκιόζη από τον Ανδρέα Η . Κισσονέργη αναμένεται να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 18:15 οι επισκέπτες θα περιηγηθούν με συνοδεία της υπεύθυνης υπεύθυνη των αρχαιολογικών ανασκαφών DrLindyCrewe, αρχοντικό Κυρίας, τη παλιά βρύση και στον αρχαιολογικό χώρο « Μοσφίλια» και « Σκαλιά».  

Οι εκδηλώσεις συνεχίζουν , προστίθεται στην ανακοίνωση, με εργαστήρι Αγγειοπλαστικής και Καλαθοπλεκτικής   ενώ ακολούθως καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους στο πλαίσιο διοργάνωσης χοροεσπερίδας.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης την 2η ετήσια βράβευση Κισσονεργιτών για την προσφορά τους στις τέχνες , στα γράμματα, στον πολιτισμό αλλά και απονομή τιμητικής πλακέτας στο κ Κώστα Οικονόμου εκπαιδευτικό και ζωγράφο από τον πολιτιστικό σύλλογο Μεταμόρφωσις . Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ελληνικοί χοροί από τα παιδιά της Κισσόνεργας, , μουσική και τραγούδι και παραδοσιακοί χοροί από τα παιδιά της χορευτικής ομάδας Μεταμόρφωσις.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/