Διαφαινόμενο σκάνδαλο στα έργα ανάπλασης του εμπορικού και ιστορικού κέντρου

Διαφαινόμενο σκάνδαλο στα έργα ανάπλασης του εμπορικού και ιστορικού κέντρου

Την ερχόμενη εβδομάδα οι εργολάβοι που ανέλαβαν τα έργα ανάπλασης του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της Πάφου, θα συναντηθούν στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις και προβλήματα που παρατηρούνται κατά την πρόοδο των εργασιών.

Αυτό αποφάσισε χθες βράδυ η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτιμώντας ότι αν και σε κάποιες περιπτώσεις τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται κανονικά, σε αρκετές άλλες παρουσιάζονται προβλήματα και καθυστερήσεις που προκαλούν ανησυχίες.


Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επέμειναν και χθες βράδυ κατά τη σύνοδο της ολομέλειας, ότι σε πολλές περιπτώσεις η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις εργοληπτικές εταιρείες, επισημαίνοντας ότι τα εκτός προγράμματος προβλήματα που ανέκυψαν κατά την πρόοδο των εργασιών, όπως αγωγοί του αποχετευτικού ή μη χαρτογραφημένοι αγωγοί, δεν συνιστούσαν τόσο σοβαρά προβλήματα για να θεωρούνται από τους εργολάβους ως αιτίες πολυήμερων καθυστερήσεων.

Ενδεικτικά ο επικεφαλής της ΕΔΕΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, Βάσος Δημητρίου, αμφισβήτησε ότι η γνωστή πλέον περίπτωση του αγωγού στη Θερμοπυλών ήταν ικανή για να ρίξει τόσο έξω τα χρονοδιαγράμματα.

Μιλώντας στον «Φ» ο Βάσος Δημητρίου εξέφρασε επίσης έντονη ανησυχία για το θέμα της ανάπλασης της περιοχής του Δημαρχείου, εστιάζοντας στην τοποθέτηση των γρανιτών και εμμένοντας ότι το ποσοστό επίστρωσης είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την όλη έκταση και με το χρονοδιάγραμμα που δεσμεύθηκε η εταιρεία ότι θα ολοκλήρωνε το έργο.

«Σε μια έκταση 5000 τετραγωνικών», ανέφερε, «έχουν επιστρωθεί με γρανίτη μόλις 600-800 τετραγωνικά, ενώ οι ελλαδίτες τεχνίτες που έκαναν την τοποθέτηση έχουν εγκαταλείψει την Πάφο».

Ο κ. Δημητρίου εξέφρασε ανησυχία αν στη σύσκεψη της ερχόμενης εβδομάδας θα μπορέσει να υπάρξει πρακτικό αποτέλεσμα για την επίσπευση των εργασιών, ενώ τόνισε ότι θα έπρεπε άμεσα ο Δήμος Πάφου να καταφύγει στον Γενικό Ελεγκτή για εξέταση των δεδομένων σχετικά με τον ρυθμό εργασίας των εργολάβων και των απαιτήσεων τους.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου