ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

H Πάφος διεκδικεί πόρους για την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος από


1.       Τα Διαθρωτικά ταμεία

2.       Τα ανταγωνιστικά/Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

Οι πυλώνες του αναπτυξιακού προγράμματος της Πάφου είναι

1.       Προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

2.       Αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για τον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα για τους νέους

3.       Προστασία του περιβάλλοντος και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα:

1.       Καταρτίστηκε το αναπτυξιακό σχέδιο της Πάφου

2.       Με βάση το αναπτυξιακό σχέδιο δημιουργηθήκανε 3 ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και οι οποίες κατατεθήκανε

α.      Στα Υπουργεία Οικονομικών ,Εσωτερικών

β.     Στο Γραφείο Προγραμματισμού

γ.       Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

3.       Το γραφείο προγραμματισμού μελέτησε τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις μας, και τις προτάσεις των άλλων δημόσιων οργανισμών και Δήμων και κατάρτησε 3 επιχειρησιακά σχέδια τα οποία θέτουν τους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνουν οι επιλογές των προτάσεων των δήμων και δημόσιων φορέων.

Επόμενο στάδιο είναι η έγκριση τους από το Υπουργικό συμβούλιο και η αποστολή τους μέχρι το τέλος του Ιουλίου στην ΕΕ.Μετά την αποδοχή και έγκρισή τους από το Υπουργικό συμβούλιο θα κληθούν οι Δήμοι και οι Δημόσιοι φορείς για την υποβολή έργων τα οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις στρατηγικές επιλογές και το πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων

Η Πάφος είναι έτοιμη και επαρκώς και δεόντως τεκμηριωμένη να υποβάλει έργα τόσο στην αστική ανάπτυξη της Πάφου όσο και έργα που συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Πάφου ως επίσης και συμβάλουν για την επιτυχή υλοποίηση του Πάφος 2017.

4.       Μετα την υποβολή το γραφείο προγραμματισμού θα μελετήσει , θα διαβουλευθεί με τους φορείς και θα εγκρίνει τα έργα που θα ενταχθούν στα διαθρωτικά προγράμματα και μετα η κατάρτιση των τεχνικών δελτίων από τους φορείς.

Το σημερινό χρονικό σημείο είναι το κρισιμότερο για την Πάφο για τα τελευταία 20 χρόνια διότι αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιλογή η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση κεφαλαίων   τα οποία θα επενδυθούν στην Πάφο μας για να την βάλουμε σε τροχιές ανάπτυξης και να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση .

Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν μία γροθιά πρέπει να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση να αποδώσει δικαιοσύνη στην Πάφο.

Και τι εννοώ απόδοση δικαιοσύνης ?

Οι άλλες πόλεις(Λεμεσός , Λευκωσία κ.λ.π.) στα προηγούμενα χρόνια από τα διαθρωτικά πήραν χρήματα αρκετά να κάνουν διάφορα έργα εκτός από την Πάφο η οποία δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα διαθρωτικά ταμεία σε αντίθεση μα τις άλλες πόλεις.

Συνεπώς δεν είναι δίκαιο τα άνισα να τα αντιμετωπίζουν με ίσο τρόπο.

Τώρα είναι η σειρά της Πάφου να πάρει ότι πήρανε και οι άλλες πόλεις στο παρελθόν και μετά στα επόμενα επιχειρησιακά σχέδια το ξαναβλέπουμε.

Τώρα θα πρέπει η Πάφος να αντλήσει τόσα όσα της πρέπουν και της αρμόζουν με δίκαιο τρόπο.

Θα πρέπει λοιπόν ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι οι υπηρεσιακοί, και οι πολίτες όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτό που είναι πρέπον και δίκαιο όχι τόσο για μας αλλά για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας

Η Πάφος μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί , να πάει μπροστά , αλλά θα πρέπει όλοι μας να εγκαταλείψουμε τις παλιές μας νοοτροπίες και στην θέση τους να βάλλουμε την Πάφο μας,ώστε να την κάνουμε ,Πάφος πρωτεύουσα πόλη.

Γιώργος Α. Σοφοκλέους

Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗ.ΣΥ Πάφου