Δρόμος Πάφου-Πόλης: Βελτιώσεις, αντί νέου δρόμου

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Βελτιώσεις, αντί νέου δρόμου

O δρόμος Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, δεν θα είναι τετραπλής κατεύθυνσης λόγω υψηλού οικονομικού κόστους, ενώ και κάποιες άλλες πρόνοιες των αρχικών σχεδίων δεν θα υλοποιηθούν λόγω του κόστους. Θα πρέπει ωστόσο να γίνουν άμεσα βελτιωτικές παρεμβάσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο ώστε να ανταποκρίνεται τουλάχιστον στοιχειωδώς στις σημερινές ανάγκες των κατοίκων του διαμερίσματος Χρυσοχούς και των διακινούμενων στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Αυτή είναι η νέα προσέγγιση των φορέων της επαρχίας Πάφου, όπως κωδικοποιήθηκε κατά την πρώτη συνεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων (ΣΕΚΟ) Πάφου με τη νέα της σύνθεση.


Θέλοντας να αποφύγει το σκόπελο των πολύχρονων καθυστερήσεων και συζητήσεων για το τεράστιο οικονομικό κόστος του αρχικού σχεδιασμού, η ΣΕΚΟ αποφάσισε όπως μη εμπλακεί ξανά σε θέματα απαλλοτριώσεων τεμαχίων γης.

«Θα είναι εκατοντάδες τα τεμάχια που θα επηρεαστούν σε μια τέτοια περίπτωση», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, « και το θέμα θα σκαλώσει, αφού οπωσδήποτε θα υπάρξουν ενστάσεις και άλλες διαφωνίες και χρονοβόρες διαδικασίες».

Αντ’ αυτού, η Συντονιστική αποφάσισε να προωθήσει αιτήματα όπως η βελτίωση με πρέμιξ του υφιστάμενου δρόμου, η κατασκευή τρίτης λωρίδας κυκλοφορίας σε σημεία με προβληματική διακίνηση όπως στο ανήφορο της Τσάδας και στο ανήφορο παρά το Πολέμι, αλλά και Τρίτη λωρίδα στο ύψος της κοινότητας Γιόλου.

Οι μετέχοντες στη ΣΕΚΟ Πάφου επισημαίνουν ότι ο υφιστάμενος δρόμος των 30 χιλιομέτρων μπορεί να επιδιορθωθεί και με τις βελτιώσεις που προτείνονται να τον μετατρέψουν σε ένα « υποφερτό» τουλάχιστον οδικό έργο που να παρέχει άνεση και ασφάλεια.

«Με τα παρόντα οικονομικά του κράτους, δεν μπορεί να ζητηθεί κάτι παραπάνω», αναγνωρίζει το συντονιστικό όργανο της επαρχίας Πάφου.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου