Δρόμος Πάφου-Πόλις: Η Βουλή ζητά εξηγήσεις

Δρόμος Πάφου-Πόλις: Η Βουλή ζητά εξηγήσεις

Λεπτομέρειες για τη μεθοδολογία που προκρίνει τελικά η κυβέρνηση για την έναρξη κατασκευής του νέου δρόμου Πάφου-Πόλης, ζητά η Βουλή. Η Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων έχει καλέσει αύριο τους Υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προκειμένου να διευκρινισθούν οικονομικά και άλλα ζητήματα που ανακύπτουν, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση συμπερίληψης στον κρατικό προυπολογισμό του 2018 κονδυλίου για το πρώτο τμήμα του έργου.

Ο βουλευτής Πάφου Ανδρέας Φακοντής δήλωσε στον «Φ» ότι οι αρμόδιοι φορείς θα διεκδικήσουν την αλλαγή του τρόπου κατασκευής του δρόμου, δεδομένου ότι η μέθοδος της αυτοχρηματοδότησης που είχε προκριθεί παλιότερα είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορεί να υποστηρίζει τέτοιου μεγέθους έργα.


«Πρέπει να επιστρέψουμε στον παραδοσιακό τρόπο της εκτέλεσης του έργου μέσω του κρατικού προυπολογισμού», τόνισε. « Γι’ αυτό και κλήθηκαν στη Βουλή οι αρμόδιοι υπουργοί, ώστε να διασαφηνισθεί αν υπάρχει κονδύλι που να δικαιολογεί την προκήρυξη προσφορών για την έναρξη του έργου, δηλαδή μέχρι το Στρουμπί με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας σε πρώτη φάση.

Στον τριετή προυπολογισμό 2018-2020 θα πρέπει να υπάρχει ένα κονδύλι που να επιτρέπει την υλοποίηση του έργου, με βάση και τις δεδομένες χρονικές καθυστερήσεις που θα υπάρξουν κατά την προεργασία.Εκτιμώ ότι ένα κονδύλι περί τα 10 εκ. ευρώ, θα είναι ικανό να δρομολογήσει το έργο εντός του 2018».

Η Βουλή, τόνισε ο κ. Φακοντής, θα ζητήσει επίσης και την επικαιροποίηση των σχεδίων και προώθηση των εργασιών για ένα άλλο μέρος του οδικού δικτύου της επαρχίας Πάφου, που καταγράφει τα υψηλότερα στοιχεία θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων. Πρόκειται για τον δρόμο Πόλης-Αργάκας, τον οποίο χαρακτήρισε ως «καρμανιόλα», επισημαίνοντας ότι απαιτείται άμεση βελτίωση του για να εξαλειφθεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Πηγή: Φιλελεύθερος