Δωρεές στο ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου από το Πετρίδειο ίδρυμα , τη Μητρόπολη και το ΤΑΒΙΘΑ

Δωρεές στο ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου από το Πετρίδειο ίδρυμα , τη Μητρόπολη και το ΤΑΒΙΘΑ

Συγκίνηση προκάλεσαν οι δωρεές που προσέφεραν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων των νέων γραφείων του ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Διαχειριστική Επιτροπή του «Πετρίδειου Ιδρύματος » δώρισε ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες της κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας , ιατρικό εξοπλισμό και μια επιταγή αξίας 2.000 ευρώ. Η δωρεά αυτή είναι προϊόν της διαθήκης που άφησε ο αείμνηστος ευεργέτης της Πάφου Πετρίδης για τους καρκινοπαθείς της Πάφου.


Έγινε επίσης παραλαβή επιταγής 4.500 ευρώ από το κατάστημα Αγάπης ΤΑΒΙΘΑ το οποίον ήταν προϊόν από παζαράκι που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο ΑΝΕΜΙ, με πρωτοβουλία της κα. Ανθούλας Κλεάνθους και επιταγή 2.000 ευρώ παραδόθηκαν από τον Μητροπολίτη Πάφου σαν προϊόν του εράνου που διεξήχθη στις εκκλησίες κατά την εβδομάδα οικονομικής ενίσχυσης του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Στο μεταξύ την σημασία που έχει ο εθελοντισμός στις μέρες μας λόγω της οικονομικής κρίσης επεσήμανε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του οικήματος του ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου η πρόεδρος της επιτροπής των Εθελοντών ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου Δρ. Άντρη Αβραάμ, με την ευκαιρία της ημέρας του εθελοντισμού.

Η κ Αβράαμ είπε στο πλαίσιο της εκδήλωσης πως «ο εθελοντισμός στις μέρες μας , είναι μια γονιδιακή εντολή, είναι η απάντηση στο σκίρτημα της καρδιάς που όταν κάποιος το νιώσει τότε έχει μια και μόνο επιλογή… να δώσει… από το είναι του, από το χρόνο του, από την καρδιά του για τον πάσχοντα συνάνθρωπο του, προσφέροντας οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί χωρίς να περιμένει οποιαδήποτε ανταμοιβή».

Εξάλλου σε χαιρετισμό της , η Δρ. Άννα Αχιλλεούδη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΚΑΦ ανέφερε πόσο εκτιμάται το έργο που επιτελείται από το προσωπικό και τους εθελοντές του ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου, συμπληρώνοντας ότι η κατ’ οίκον νοσηλευτική ανακουφιστική φροντίδα άρχισε από την Πάφο και έδωσε το καλό παράδειγμα στις υπόλοιπες πόλεις.

Στην εκδήλωση της τέλεσης των εγκαινίων των νέων γραφείων του ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου ,προστίθεται στην ανακοίνωση, προηγήθηκε αγιασμός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ.κ Γεώργιο, υπό την παρουσία των βουλευτών ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΣΥ και των Δημάρχων Πάφου, Γεροσκήπου, Πόλης Χρυσοχούς και Πέγειας. Εκπροσωπήθηκε επίσης η Αστυνομία και η Εθνική Φρουρά, ενώ παρέστησαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Μετά την τέλεση των εγκαινίων, όπως αναφέρεται, ακολούθησε Χριστουγεννιάτικη φιέστα για μικρούς και μεγάλους με ζωντανή μουσική, υπέροχες γεύσεις και ευχάριστες δραστηριότητες.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου, Σάββα Βέργα , ενώ τα εγκαίνια τέλεσε ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου .

Ο κ Ομήρου εξήρε το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ, αναφερόμενος στις υπηρεσίες που προσφέρονται εντελώς δωρεάν σε πάνω από 5.000 χιλιάδες καρκινοπαθείς ασθενείς παγκύπρια, συμπληρώνοντας έτσι τις αδυναμίες και τα κενά που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου, η Πρόεδρος της Επιτροπής των Εθελοντών ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου Δρ. Άντρη Αβραάμ ευχαρίστησε όσους έχουν συμβάλει στην επιτυχία της εκδήλωσης.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/