Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών από τη Δημοτική Ομάδα Πρόληψης του Δ. Γεροσκήπου

Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών από τη Δημοτική Ομάδα Πρόληψης του Δ. Γεροσκήπου

Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών με  παράσταση του Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών με τίτλο « Ο Μεγαλέξανδρος και το Θεριό» πραγματοποιήθηκε χθες στον Δήμο Γεροσκήπου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Δημοτική Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου σε συνεργασία με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και το Ζήσης Fun Club με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών .


Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου  Μιχάλης Παυλίδης χαιρέτισε την εκδήλωση κατά των ναρκωτικών, της οποίας σκοπός, – όπως είπε-, είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Ο κ.  Παυλίδης έκανε αναφορά και σε στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον μία φορά. Οι θάνατοι από τα ναρκωτικά, συνέχισε, ξεπερνούν τις 200.000 ετησίως, ενώ το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών ξεπερνά κατά πολύ τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Δήμος μας, πρόσθεσε « έχει  ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εξαρτησιογόνων ουσιών και αυτό το ενδιαφέρον του είναι που  οδήγησε στη δημιουργία της Δημοτικής Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου, πιστεύοντας ότι η ενεργοποίηση των απλών πολιτών, του κοινωνικού συνόλου, μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα, κυρίως σε ό,τι αφορά την πρόληψη.

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλίδης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους δημότες της Γεροσκήπου να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τη δράση της ΔΟΠ , έτσι ώστε να συνεχιστεί το έργο της ακόμα πιο δυναμικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  η  Σοφία Καραβασείλη ψυχολόγος της ΔΟΠ  ανέφερε πως η  Δημοτική Ομάδα Πρόληψης , που αποτελεί  μία εθελοντική κίνηση  πολιτών του Δήμου Γεροσκήπου και δημιουργήθηκε το 2003, δραστηριοποιείται με στόχο την πρόληψη των εξαρτήσεων τόσο στην Γεροσκήπου όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου.