Εκδήλωση του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάφου για τον ρόλο  του Γραφείου Ειδικού πολέμου των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Κύπρο

Εκδήλωση του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάφου για τον ρόλο του Γραφείου Ειδικού πολέμου των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Κύπρο

Ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του,


που είναι η διοργάνωση  διαλέξεων  για  διάφορα ιστορικά, πολιτιστικά, πνευματικά  κ.ά. θέματα, διοργάνωσε συγκέντρωση στην Πάφο με ομιλητή  το γνωστό επιστήμονα και Πρόεδρο του ΚΥΚΕΜ, Χρήστο Ιακώβου.

Ο Χρήστος Ιακώβου ειδικεύεται στην τούρκικη εξωτερική πολιτική, στη γεωπολιτική και στην ανάλυση συγκρούσεων της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Θέμα της ομιλίας του κ. Χρήστου Ιακώβου  ήταν « Ο ρόλος  του Γραφείου Ειδικού πολέμου των Τουρκικών  ενόπλων δυνάμεων  στην Κύπρο , από την ίδρυση της ΤΜΤ μέχρι την εισβολή (1957-1974).

Ο ομιλητής  παρουσίασε  μέσα από διάφορες πηγές  το ρόλο που διαδραμάτισε  το Γραφείο Ειδικού Πολέμου στην Κύπρο, όπως την ίδρυση της ΤΜΤ  και πολλές πτυχές από τη δράση της..

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Ιακώβου δέχτηκε πολλές ερωτήσεις  και έδωσε αναλυτικές επεξηγήσεις.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Πνευματικού και Φυσιολατρικού Ομίλου Πάφου Ανδρέας Σωτηριάδης , ανέφερε πως ο Πνευματικός Όμιλος μεταξύ των άλλων θεμάτων με τα οποία ασχολείται, έταξε και σαν προτεραιότητα του να ενημερώσει τον κόσμο της Πάφου σχετικά με τα σχέδια που είχαν οι Τούρκοι από πολύ παλιά και που δυστυχώς συνεχίζουν να εφαρμόζουν για την πατρίδα μας την Κύπρο.

Μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια , πρόσθεσε ο κ Σωτηριάδης, προσκλήθηκε ο Πρόεδρος του ΚΥΚΕΜ Χρήστος Ιακώβου ο οποίος είναι – όπως είπε- ο καλύτερα ενημερωμένος γύρω από το θέμα και ασχολείται για πολλά χρόνια..