Εμπλοκή του απόδημου ελληνισμού στις προσπάθειες του Πάφος 2017 εισηγείται ο Γ. Λιλλήκας

Την ενεργό εμπλοκή και κινητοποίηση του απόδημου ελληνισμού


στις προσπάθειες του Πάφος 2017 εισηγείται ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάφου ο κ Λιλλήκας ανέφερε “ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον απόδημο ελληνισμό με κάποια συγκεκριμένα προγράμματα , έχουμε Κύπριους και Ελλάδίτες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και που έχουν την οικονομική άνεση και που πιστεύω ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην χρηματοδότηση κάποιων συγκεκριμένων δραστηριοτήτων ή έργων υποδομής ”.

Το ίδιο ισχύει , είπε χαρακτηριστικά και για την Ελλάδα.

Το Πάφος 2017 είπε ο κ Λιλλήκας είναι μια εθνική υπόθεση , και όχι μια υπόθεση που αφορά μόνο την Πάφο. “ Είναι ένα ισχυρό όπλο” είπε, “ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και στον αντικατοχικό μας αγώνα και για αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί εθνικά”.

Oκ Λιλλήκας ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης του με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάφου υπέβαλε κάποιες προτάσεις και εισηγήσεις στον κ Βέργα , όπως επίσης- όπως είπε-, και για κάποια αναπτυξιακά έργα της Πάφου που τα δικαιούται η Πάφος.

Η Πάφος είναι μια από τις Επαρχίες που έχει πληγεί πολύ σοβαρά από την οικονομική κρίση και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση με ξεχωριστό τρόπο δήλωσε ο κ Λιλλήκας. Πρέπει να υπάρχει ισομερής ανάπτυξη όλων των Επαρχιών και περιοχών της Κύπρου γιατί μόνο έτσι – όπως ανέφερε – μπορεί να υπάρχει και κοινωνική συνοχή και να αποφύγουμε φαινόμενα του παρελθόντος όπου η Πάφος ήταν πάντα θύμα μετανάστευσης.

OΔήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας μετά το πέρας της σύσκεψης ευχαρίστησε το Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα για το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την Πάφο. Σύμφωνα με τον κ Βέργα στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Πάφου μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά έγινε και ενημέρωση στον κ Λιλλήκα για την εγκατάλειψη που αισθάνεται η Τοπική Αρχή – όπως είπε-, από την Κεντρική Κυβέρνηση για την στήριξη που έπρεπε να τύχει η Πάφος κυρίως με το θέμα της πορείας της ανάδειξης της πόλης ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

“Δυστυχώς”, είπε ο κ Βέργας, “δεν έχουμε πάρει ακόμη την αναμενόμενη στήριξη κυρίως την οικονομική , υπάρχουν τρομερές δυσκολίες μας για την πορεία μας μέχρι το 2017 και αισθανόμαστε ότι σε ένα θέμα που έπρεπε να θεωρείται ότι είναι εθνική υπόθεση τελικά παραμένει ως υπόθεση μόνο της Πάφου”.

Ο Δήμαρχος Πάφου ενημέρωσε ακόμη τον κ Λιλλήκα για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Τοπική Αρχή για προώθηση των συγκεκριμένων έργων που αφορούν κυρίως τα θέματα του ναυτικού τουρισμού, το θέμα της μαρίνας και του αγκυροβολίου αλλά και την διεκδίκηση της Πάφου για την χωροθέτηση του καζίνο στην πόλη.

Oκ Λιλλήκας στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάφο θα εγκαινιάσει τα Επαρχιακά Γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών στην Πάφο.