Ενδιαφέρον Ιαπωνικού Οργανισμού για το Pafos2017

Ενδιαφέρον Ιαπωνικού Οργανισμού για το Pafos2017

Επίσκεψη στην Πάφο, μετά από πρόσκληση του Pafos2017, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Ιαπωνικού Οργανισμού «EU Japan Fest» κ. Shuji Kogi, ο οποίος στηρίζει και χορηγεί δράσεις Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών από το 1993.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Kogi εξέφρασε το ζωηρό ενδιαφέρον του για το Pafos2017 και δήλωσε την πρόθεσή του να στηρίξει την προσπάθεια της πόλης μας να καταστεί μια επιτυχημένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Σε πρώτο στάδιο, αποφασίστηκε η προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο Οργανισμών και η ανάπτυξη συνεργασιών σε διάφορα επίπεδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κ. Kogi για την ανάπτυξη καλλιτεχνικών δράσεων που χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία και δημιουργικότητα και προωθούν τον εκσυγχρονισμό και τις νέες τεχνολογίες, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές-διηπειρωτικό επίπεδο.

Κατά τη συνάντηση, εξετάστηκε επίσης το ενδεχόμενο της σύμπραξης μεταξύ των δύο Οργανισμών σε διάφορους τομείς που αφορούν την ανάδειξη, μέσω των καλλιτεχνικών δράσεων, της αστικής δομής και της αρχιτεκτονικής, τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, τις ψηφιακές τέχνες, τη ρομποτική και τη τεχνητή νοημοσύνη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πάφο, ο κ. Kogi συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Πάφος 2017, παρακολούθησε παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, παρέστη στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Animafest στην Αγρέπαυλη Κουκλιών και περιηγήθηκε σε διάφορους χώρους του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού, ενώ συνοδευόμενος από τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Pafos2017 Μάριο Ιωάννου Ηλία, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα.