Εντυπωσιακή είσοδο πραγματοποίησε ο Παφίτης βασιλιάς καρνάβαλος

Εντυπωσιακή είσοδο πραγματοποίησε ο Παφίτης βασιλιάς καρνάβαλος

Εντυπωσιακή είσοδο πραγματοποίησε  το απόγευμα  στην Πάφο


 ο άρχοντας του χρυσού  ο  Παφιτης βασιλιάς  καρνάβαλος. Οι διοργανωτές του Παφίτικου καρναβαλιού φιλοδοξούν ότι το φετινό καρναβάλι που άρχισε  σήμερα  και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να ξεδώσουν και να διασκεδάσουν.  Η πανηγυρική είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου και της συνοδείας του  πραγματοποιήθηκε στις 3 το απόγευμα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία των μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χ” Ευτυχίου.  Το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου  συνόδευαν  μαθήτριες της Σχολής Μπαλέτου Κλέας Πιτσιλλίδου. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος  ξεκίνησε  από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή,  διήλθε την Πλατεία Κέννετυ και  πέρασε από την οδό Αρχιεπισκόπου  Μακαρίου, για να καταλήξει στην Πάφου Χρυσάνθου, όπου  προσφέρθηκαν  κρασί και ξηροί καρποί, στο κοινό. Στον ίδιο χώρο παρουσιάστηκε  μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. 

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις κορυφώνονται  με τη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και ομάδων το Σάββατο 1 Μαρτίου.

Η παρέλαση θα γίνει στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, με τη συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και ομάδων, εκατοντάδων καρναβαλιστών, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, μαζορέτων και των κανταδόρων του Μουσικού Ομίλου Πάφου.

Ο κ. Βέργας κάλεσε όλους να αφήσουν κατά μέρος τα προβλήματα της καθημερινότητας, να διασκεδάσουν  το δεκαήμερο  και με αισιοδοξία να κοιτάξουν μπροστά.

Ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής του δήμου Πάφου Άριστος Αριστοτέλους κάλεσε όσους προγραμματίζουν έξοδο από τις μεγάλες πόλεις να επισκεφτούν την Πάφο και να συνδυάσουν ξεκούραση και διασκέδαση με το Παφίτικο καρναβάλι.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/