Εξώδικα αγάπης από το Σώμα Προσκόπων και το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας

Εξώδικα αγάπης από το Σώμα Προσκόπων και το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας

Σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς αναλαμβάνει το Σώμα Προσκόπων Κύπρου


σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας προσφέροντας εξώδικα αγάπης και συμμόρφωσης και στέλνοντας το μήνυμα « θα προσπαθήσω να είμαι πάντα προσεκτικός….. Μπορώ και καλύτερα».

Στο πλαίσιο διάσκεψης τύπου που δόθηκε σήμερα στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου Νίκος Σοφοκλέους αναφέρθηκε στην διοργάνωση της σημερινής κοινωνικής εκδήλωσης από το Σώμα Προσκόπων Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας με την συμμετοχή αστυνομικών του τμήματος τροχαίας με μικρές ομάδες προσκόπων για έλεγχο των οδηγών στην πόλη και επαρχία της Πάφου .

Αν και εφόσον πρόσθεσε ο κ Σοφοκλέους διαπιστώνονται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα τροχαία αδικήματα που αφορούν την χρήση κινητού τηλεφώνου, τις ζώνες ασφαλείας, τις παράνομες σταθμεύσεις και παραβάσεις σε σήματα τροχαίας αντί ο αστυνομικός που θα είναι μαζί με τους προσκόπους να εκδίδει το χρηματικό εξώδικο θα εκδίδει ένα εξώδικό « Αγάπης», ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Ο κ Σοφοκλέους ανέφερε πως η αστυνομική διεύθυνση Πάφου συμφωνεί απόλυτα με την διοργάνωση της εκδήλωσης η οποία όπως είπε, στέλνει μηνύματα στους πολίτες ότι πρέπει να είναι νομοταγής.

Από την πλευρά του ο Επαρχιακός Έφορος Πάφου Νίκος Μητσίδης εκ μέρους της επαρχιακής εφορίας Προσκόπων Πάφου ευχαρίστησε με την σειρά του την Αστυνομία Κύπρου, την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, και περισσότερο το τμήμα τροχαίας όσο και τους χορηγούς της σημερινής εκδήλωσης προσφοράς εξωδίκων αγάπης και συμμόρφωσης.

Ο κ Μητσίδης ανέφερε πως η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων του Σώματος Προσκόπων Κύπρου. Η αποστολή συνέχισε του προσκοπισμού είναι να συμβάλει στην διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος αξιών που βασίζεται στην προσκοπική υπόσχεση και στον νόμο αλλά να βοηθήσει και στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία.

Ο κ Μητσίδης είπε ακόμη πως οι πρόσκοποι συμμετέχουν στα κοινά, είναι δηλαδή οι ίδιοι ενεργοί πολίτες που προσπαθούν συνειδητά να επηρεάσουν το κοινωνικό γίγνεσθαι πραγματοποιώντας δράσεις .

Μέσα στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Επαρχιακός Έφορος Πάφου πρόσφερε στον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Σοφοκλέους αναμνηστική πλακέτα για τα 100 χρόνια του Κυπριακού Προσκοπισμού.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/