Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία κοιμητηρίου

Έκκληση στους τέσσερις Βουλευτές της επαρχίας Πάφου απευθύνει ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου να εγγράψουν το θέμα του Κοιμητηρίου στη Βουλή και να ζητήσουν εξηγήσεις από το αρμόδιο κυβερνητικό υπουργείο.

Η άμεση δημιουργία Περιφερειακού Κοιμητηρίου στην τοποθεσία Μωρόκαμπος στην Αχέλεια είναι επιτακτική ανάγκη και το κράτος οφείλει να βοηθήσει την πόλη και τις χαμηλές κοινότητες της επαρχίας, σημειώνει σε γραπτή ανακοίνωση του.


Η απαίτηση του υπουργείου εσωτερικών για εξαγορά του συγκεκριμένου τεμαχίου με το ποσό των €2.000.000,00 (Δύο εκατομμύρια ευρώ) προσθέτει, αποτελεί πρόκληση για όλους εμάς τους Παφίτες.

Ο Βάσος Δημητρίου κάνει λόγο για αόρατο χέρι που με υπόγεια παρέμβαση άλλαξε τις αποφάσεις της κυβέρνησης ώστε να σταματήσει η διεκδίκηση του συγκεκριμένου τεμαχίου .

Ο κ. Δημητρίου αναφέρει πως από τις αρχές του 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου είχε εγκρίνει την κατασκευή του έργου κατά φάσεις και με βάσει εσωτερικό σημείωμα λειτουργού του Δήμου η διαδικασία για την έκδοση του τίτλου ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο προχωρούσε κανονικά.

Η παράδοση της κατοχής του χώρου καθυστερούσε σημειώνει, διότι ένα μέρος του τεμαχίου χρησιμοποιόταν για την αποθήκευση υλικών διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών.

Σε σύσκεψη ημερομηνίας 11 Μαϊου 2010 συμφωνήθηκε όπως μέχρι το τέλος Ιουνίου 2010 μετακινηθούν όλοι οι αμιαντοσωλήνες στο χωριό Αμίαντος. Το Τμήμα Υδάτων δεσμεύτηκε να μετακινήσει τα υπόλοιπα υλικά αρχές του 2011.

Ο κ. Δημητρίου διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να πραγματοποιούντο αυτές οι συσκέψεις και ο Δήμος Πάφου να προχωρά σε ετοιμασία σχεδίων με κόστος αρκετών χιλιάδων ευρώ εάν δεν ήταν δεδομένο ότι το συγκεκριμένο κρατικό τεμάχιο θα εκμισθώνετο στον Δήμο Πάφου σε λογικό χρονιαίο ενοίκιο για την δημιουργία περιφερειακού κοιμητηρίου.