Επιτυχημένη η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου

Ο Ροταριανός Όμιλος Πάφος Αφροδίτη, φιλοξένησε χθες μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις στη Πάφο με θέμα «Το Κυπριακό Πρόβλημα – Πώς μπορούν χώρες όπως η Σουηδία να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης»


Το διεθνές Ρόταρυ, πρωτοπορεί σε διαφορετικά επίπεδα για την ειρήνη, με πιο γνωστά τα Ροταριανά Κέντρα Ειρήνης (Rotary Peace Centers) που λειτουργούν σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Θαυλάνδης, Ηνωμένων Πολιτειών, Ιαπωνίας, Αγγλίας, Αυστραλίας και Σουηδίας και εστιάζονται σε διάφορες διεθνής μελέτες για την ειρήνη και την επίλυση συγκρούσεων.

Η συζήτησε άρχισε με τοποθετήσεις, του Πρέσβη της Σουηδίας Klas Gierow και του Διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δρ Νίκου Χριστοδουλίδη και ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Χαιρετισμό εκ μέρους του Πανεπιστημίου και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Πάφου απηύθυνε ο κύριος Γιώργος Λεπτός.

Πρόσφατα η Σουηδία εκ μέρους και άλλων σκανδιναβικών χωρών, είχε συγκαλέσει διήμερο σεμινάριο στις Βρυξέλλες μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών όπου μελέτησαν τα οικονομικά πλεονεκτήματα που μπορούν να προέλθουν από λύση του Κυπριακού Προβλήματος.

Η συνεργασία της Σουηδίας με τη Κύπρος είναι μακροχρόνια και πολύπλευρη όπως στον αρχαιολογικό χώρο καθώς και με τη συμμετοχή της στην δύναμη της Ουνφικύπ που σε κάποια διαστήματα έφτανε σε πάνω από 1000 άνδρες.

«Η διοργάνωση αυτή είναι μια προσπάθεια του Ρόταρυ να εμπνεύσει τους ανθρώπους της Κύπρου να δουλέψουν για την ανεκτικότητα και την ειρήνη μεταφέροντας διεθνής εμπειρίες για το θέμα» είπε η πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Πάφος Αφροδίτη και συνέχισε «υποστηρίζω πλήρως τη έκφραση του Πρέσβη Gierow στο σεμινάριο των Βρυξελλών σχετικά με το παλιό γνωμικό ότι «μαθαίνουμε κάνοντας» που στη περίπτωση της Κύπρου μπορεί να γίνει «μαθαίνουμε με δια ζώσης συνάντηση»