Ο συνδικαλισμός των καθηγητών πελαγοδρομεί !

Ο συνδικαλισμός των καθηγητών πελαγοδρομεί !

Οι εκπαιδευτικοί της Μέσης Εκπαίδευσης καλούνται στις 22 Μαίου 2014 να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους


που μέσα απ αυτούς θα προκύψουν τα συνδικαλιστικά όργανα της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και των Επαρχιακών γραφείων.

Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα οι παρατάξεις (Αλλαγή, Δήκι, Προοδευτική, και Ν. Κίνηση) άρχισαν να φκάλλουν τα φυλλαδιούθκια τους και οι παφίτες συνδικαλιστές να γυρίζουν να τα διανέμουν στα σχολεία. Είναι και αυτή μια από τις ικανότητες που έχουν οι Παφίτες συνδικαλιστές.. «Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και αυτό το σπορ διανομέας συνδικαλιστικών φυλλαδίων τουλάχιστον να δικαιολογούν την παρουσία τους σαν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια».

Σίγουρα ο συνδικαλισμός είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια όλων των εργαζομένων και όταν χρησιμοποιείται κατάλληλα τότε τα αποτελέσματα υπέρ των εργαζομένων είναι πάντα θετικά. Στην Κύπρο όταν έχουμε εκλογές αλλάζουν τα χαμόγελα στις μάσκες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι υποψήφιοι αυξάνουν τα χαμόγελα, τις χειραψίες, τα σταυροφιλήματα, οι υποσχέσεις και το θα, θα, θα πάει καπνός. Μετά τις εκλογές μην τον είδατε τον Παναή… ο καθένας πάει στον πάγκο του και επανέρχεται το ποιηματάκι.. «Η τρόικα που τρόιτα τίποτε δεν αφήνει». Για όλα φταίει το μνημόνιο και η Τρόικα.. Οι εκλογές λοιπόν στους εκπαιδευτικούς της Μέσης έχουν τις ιδιαιτερότητες και ιδιαίτερα στους Παφίτες.

Η ΟΕΛΜΕΚ Πάφου όπως φυσικά και σε πολλά άλλα είναι η ουραγός της υπόθεσης. Η Λευκωσία αποφασίζει και η Πάφος συμπαρίσταται. Αποτέλεσμα του συνδικαλιστικού δόγματος είναι η δημιουργία πριν δύο δεκαετίων, διαμερίσματα στην Κ. Πάφο για τις διακοπές των άλλων επαρχιών…Ήταν ακόμη η στελέχωση από το 1974 του Γυμνασίου και Λυκείου Πύργου από ταλαιπωρημένους καθηγητές παφίτες αντί Λευκωσιατών αφού ανήκει στην επαρχία Λευκωσίας. Χωρίς να διεκδικηθεί ούτε ένα διαφορετικό προνόμιο που να δελεάζει διευθυντές και καθηγητές.

Η στάση της ΟΕΛΜΕΚ γενικά από την στιγμή που εκλέγηκε ο Αναστασιάδης πρόεδρος ήταν σε όλα «Υes sir» Έγιναν οι περισσότερες περικοπές σε μισθούς και η αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ ήταν να ζητήσει αύξηση των περικοπών για να διοριστούν όλοι οι έκτακτοι. Αποδέχθηκαν την αναστολή των προαγωγών χωρίς να δείξουν όποιανδήποτε ευαισθησία για την αδικία που γίνεται σε βάρος των άλλων ειδικοτήτων που δεν πρόλαβαν. Παρόλο που πολλοί εκπαιδευτικοί και παρατάξεις αποδέχθηκαν την προαγωγή χωρίς προσαυξήσεις. Το καινούργιο φρούτο που προσπαθούν να μας επιβάλουν και η ΟΕΛΜΕΚ αγρόν ηγόρασε είναι τα πορίσματα της Παγκόσμιας Τράπεζας και που αυτά έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Τα παραθέτω όπως τα πήρα από την ιστοσελίδα μιας παράταξης.

1.Καταργείται η μέση Εκπαίδευση ως αυτόνομη και διακριτή εκπαιδευτική βαθμίδα. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης προβλέπεται ονα υπαχθεί ως μονάδα υργίλέον στη νέα Διεύθυνση Βασικής Εκπαίδευσης.

2.Γιγαντώνεται ο Επιθεωρητισμός, με τη δημιουργία ανεξάρτητης Διεύθυνσης Επιθεώρησης που θα αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (θα επιθεωρούνται άραγε οι Καθηγητές Μέσνης Εκπαίδευσης από δασκάλους;)

3. Υιοθετείται πλήρως η πρόταση Κενεβέζου για το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών.

4.Προτείνεται όπως οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους, η οποία θα περιλαμβάνει πλέον καιτις επιδόσεις των μαθητών σε ετήσιες εξετάσειςως κριτήριο.

5.Προβλέπεται ο συνολικός επανακαθορισμός του εργάσιμου, του διδακτικού και του μη διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών.

6.Προνοείται η αύξηση του διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν κάποια μείωση ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, θέση που αν υιοθετηθεί θα οδηγήσει σε πλεονασμό εκπαιδευτικών και στην απόλυσή τους.

7.Ο αριθμός των εκπαιδευτικών θεωρείται αδικαιολόγητα μεγάλος, ανοίγοντας το δρόμο για μείωση των θέσεων.

8. Οι δαπάνες για την Παιδεία κρίνονται υπερβολικές, θέση που προμηνύει το «κούρεμά» τους. Τις προτάσεις αυτές θα μας τις φέρνουν και θα τις κραδαίνουν υπό την σπάθη της δήθεν παγκόσμιας Τράπεζας. Η παιδεία κύριοι θέλει αρετή και τόλμη. Και όχι ρουσφέτι και κουμπαροκρατία. Θέλει ωρολόγια προγράμματα που να παρέχουν ουσιώδεις γνώσεις και όχι να σκορπούμε εκατομμύρια στον βωμό των σκόπιμων προσλήψεων!!