Επ’ αόριστον απεργία στα λεωφορεία

Επ’ αόριστον απεργία στα λεωφορεία

Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχεται από σήμερα, η εταιρεία των Λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αθέτηση συμφωνίας από πλευράς του Υπουργείου Μεταφορών. Η απεργία ξεκίνησε στις 06:00 το πρωί.

Ο πρόεδρος του ΟΣΥΠΑ Γιώργος Ιωαννίδης, ζήτησε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, καθιστώντας υπεύθυνο για την εξέλιξη το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων.


Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, ο ΟΣΥΠΑ λειτουργεί 104 λεωφορεία τα οποία εκτελούν πάνω από 300 δρομολόγια την ημέρα.

Από την απεργία αναμένεται να επηρεαστούν 5.000 μαθητές και γύρω στις 8.000- 10.000 επιβάτες.

Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε ότι ο ΟΣΥΠΑ αναγκάζεται να κατέλθει σε επ` αόριστο απεργία από σήμερα εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετά χρόνια ως Οργανισμός, αλλά και γιατί “το Υπουργείο παρ’ όλες τις δεσμεύσεις του δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι εκάστοτε Υπουργοί Συγκοινωνιών|. Αν και πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση την Παρασκευή, εντούτοις δεν υπήρξε καμία εξέλιξη, όπως είπε.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, εδώ και έξι χρόνια το Υπουργείο καθυστερεί να εφαρμόσει σημαντικές πτυχές της σύμβασης σε σχέση με την πρόνοια για εκσυγχρονισμό του στόλου λεωφορείων.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό κάθε 16 χρόνια τα οχήματα μαζικής μεταφοράς πρέπει να τυγχάνουν αντικατάστασης, είπε ο κ. Ιωαννίδης και συμπλήρωσε πως μόλις ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου υπέγραψε την σύμβαση με την Αναθέτουσα Αρχή παρήγγειλε 20 νέα λεωφορεία.

Ανέφερε περαιτέρω πως μετέβη ο ίδιος στην Γερμανία όπου εξασφάλισε χρηματοδότηση από γερμανική τράπεζα.

Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως η σύμβαση προνοεί ρητά ότι όταν κατατίθεται ο ετήσιος ισολογισμός της εταιρείας το Υπουργείο είναι υποχρεωμένο να καταλήξει στο εύλογο κέρδος το οποίο πρέπει να παραχωρεί στον οργανισμό κάθε χρόνο.

“Εάν εμείς λαμβάναμε το εύλογο μας κέρδος, τότε ο ΟΣΥΠΑ θα μπορούσε να κάνει την αντικατάσταση του στόλου ή την επέκταση την οποία χρειάζεται και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα|, δήλωσε.

Δεν μπορεί, είπε, να κυκλοφορεί ένα λεωφορείο σαράντα και 45 χρόνων που να παρέχει την ίδια ασφάλεια με ένα καινούργιο λεωφορείο. Διερωτήθηκε αν συμβεί κάτι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, τονίζοντας ότι δεν θέλει να είναι συνένοχος για οτιδήποτε συμβεί.

Ο κ. Ιωαννίδης είπε πως το 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης η τράπεζα απέσυρε το ενδιαφέρον της ενώ το Υπουργείο Μεταφορών μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ανακοίνωσε στην εταιρεία ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσει στην αγορά λεωφορείων και ότι θα ενοικιάσει το ίδιο το Υπουργείο λεωφορεία. Ακολούθως το Υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, δεσμεύτηκε για την αγορά λεωφορείων και ότι θα τα έδινε στον ΟΣΥΠΑ, πράγμα που δεν έγινε.

Πηγή: ΚΥΠΕ