Ε. Λοϊζίδης: Πρότυπο το “Μοναστηράκι” για τη Δημοτική Αγορά

Ε. Λοϊζίδης: Πρότυπο το “Μοναστηράκι” για τη Δημοτική Αγορά

Μια ανοιχτή αγορά τύπου «Μοναστηράκι» στον χώρο της παλιάς Δημοτικής Αγοράς της Πάφου, προτείνει ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ στον Δήμο Πάφου, Εύρος Λοιζίδης, προκειμένου να αναζωογονηθεί η ανακαινισμένη προσφάτως περιοχή.

Με δηλώσεις του στον «Φ» ο κ. Λοϊζίδης προτείνει συγκεκριμένα να μπορούν οι καταστηματάρχες της περιοχής να τοποθετούν ένα μικρό τραπεζάκι μπροστά από το μαγαζί τους και να διαθέτουν προϊόντα σε τιμές ευκαιρίας, γεγονός που εκτιμά ότι θα προσελκύσει κόσμο για να περπατήσει στη περιοχή αυτή.


« Ο Δήμος έχει ευθύνη να βρει τρόπους και να δώσει κίνητρα στον κόσμο να αγκαλιάσει και να αγαπήσει την αγορά της Πάφου», επισημαίνει. « Η πρόταση μου αυτή θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί να εμπλουτιστεί και με άλλες εισηγήσεις και ιδέες,, έτσι ώστε να γίνει κάτι καλό και οργανωμένο για την σωστή ανάπτυξη της περιοχής της παλιάς αγοράς.

Η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της περιοχής αυτής είναι ένα στοίχημα που πρέπει ως τοπική αρχή να κερδίσουμε».

Ο Εύρος Λοϊζίδης τονίζει ότι η σημερινή εικόνα της αγοράς τον στενοχωρεί, αφού ειδικά τις Κυριακές και ο ίδιος και όλοι οι παφίτες φαντάζονταν διαφορετικές εικόνες να δημιουργούνται σε αυτή την ανακαινισμένη και όμορφη περιοχή.

Πηγή: Φιλελεύθερος