Η ΑΕΠ παραμένει εδώ ενωμένη και δυνατή

Η ΑΕΠ παραμένει εδώ ενωμένη και δυνατή

Η Α.Ε. Πάφος είναι εδώ και πρέπει να παραμείνει εδώ ενωμένη και δυνατή,


ήταν το μήνυμα που βγήκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Ηλεκτρική.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Χρίστος Γλυκύς, έκανε έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς, ενώ ο Ανδρέας Δημητρίου εκ μέρους του ελεγκτικού οίκου KPMG παρουσίασε τον οικονομικό έλεγχο που διεξήχθη.

Όπως είναι γνωστό, τα χρέη του της ΑΕΠ ανέρχονται στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Τονίστηκε δε ότι η μελέτη έγινε αφιλοκερδώς. Στη συνέχεια ο κ. Γλυκύς παρουσίασε στα μέλη το πλάνο σωτηρίας του σωματείου το οποίο όπως ανέφερε, το συζήτησε πρώτα και με τον εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ και υπεύθυνο κριτηρίων, Νικ Νικολάου, ο οποίος επικρότησε αυτή την προσπάθεια.

Σύμφωνα με το πλάνο που παρουσίασε ο πρόεδρος της Πάφου, η προσπάθεια που θα γίνει είναι να καλυφθεί ένα ποσό της τάξης των τριών εκατομμυρίων ευρώ με συμφωνίες διαγραφής χρεών, διαπραγματεύσεις για μείωση οφειλών και με την παραλαβή των χορηγιών από ΚΟΠ, Primetel και Cytavision.

Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι φυσικά οι προσφυγές στη ΦΙΦΑ και εκεί αναμένονται να γίνουν γεροί συμβιβασμοί από όλους τους εμπλεκομένους. Στο αγωνιστικό μέρος, ο προϋπολογισμός για τη νέα σεζόν θα μειωθεί αρκετά και το ρόστερ θα απαρτίζεται μόνο από γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Ο στόχος θα είναι η άμεση επάνοδος στην πρώτη κατηγορία. Ακολούθως ο κ. Γλυκύς πήρε την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης για τη διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο επόμενος 1μισι μήνας θα είναι κρίσιμος για το παφίτικο σωματείο στην προσπάθεια που θα γίνει για να σωθεί η ομάδα, ενώ η διοίκηση περιμένει και κάποιες σημαντικές αποφάσεις που θα παρθούν από την ΚΟΠ, αναφορικά με ενδεχόμενη βοήθεια προς τα σωματεία.

Ξεχωριστή στιγμή στη Συνέλευση ήταν η αποτίμηση φόρου τιμής στον γνωστό φίλαθλο της ΑΕΠ, Χρίστο Χριστοδούλου, που απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο. Στη μνήμη του Κρις, όπως τον γνώριζαν όλοι, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ δόθηκε και τιμητική πλακέτα την οποία παρέλαβε από τον πρώτο πρόεδρο του σωματείου, Περικλή Χρυσόμηλο, η σύζυγος του εκλιπόντος η κ. Εύα.