Η Αστυνομία ζητά τη βοήθεια όλων μας

Η Αστυνομία ζητά τη βοήθεια όλων μας

Με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, η Αστυνομία ζητά τη βοήθεια του κοινού, τόσο για σκοπούς πρόληψης και μείωσης των πυρκαγιών, όσο και για εντοπισμό και σύλληψη επιτήδειων ή πυρομανή προσώπων που τυχόν με τις ενέργειες και τη δράση τους προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στο φυσικό μας περιβάλλον και σε κρατική και ιδιωτική περιουσία.


Αναφορικά με τις πυρκαγιές αυτές, η Αστυνομία καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες που διεξάγει για τη διερεύνηση των αιτιών των πρόσφατων πυρκαγιών, να επικοινωνήσει άμεσα με τους αριθμούς τηλεφώνων 112, 199 ή 1460 διαβιβάζοντας όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει.

Γενικά επισημαίνεται όπως, όταν οι πολίτες αντιληφθούν σε οποιανδήποτε περιοχή ή τοποθεσία κινήσεις υπόπτου/ων οχημάτων ή προσώπων να σημειώσουν τα πιο κάτω στοιχεία, τα οποία να δοθούν στην Αστυνομία στα πιο πάνω τηλέφωνα:

  • Την ακριβή τοποθεσία και την ώρα που θεάθηκε το ύποπτο όχημα/πρόσωπο
  • Περιγραφή, του οχήματος (μοτοσικλέτα, αυτοκίνητο κλπ. αριθμούς εγγραφής, χρώμα, τύπο οχήματος, οποιαδήποτε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οχήματος), καθώς και την κατεύθυνση που ακολούθησε
  • Αν το όχημα θεάθηκε ξανά στην περιοχή
  • Περιγραφή του προσώπου/πων που επέβαιναν στο όχημα
  • Αν πρόκειται για πεζό πρόσωπο/πα να καταγράφεται η περιγραφή τους (σωματότυπος, χρώμα μαλλιών, ρούχα που φορούσαν, ή οποιαδήποτε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά) και αν είχαν οποιονδήποτε ύποπτο αντικείμενο στην κατοχή τους.
  • Απόσταση που εντοπίστηκε το όχημα ή το πρόσωπο/πα από το σημείο της πυρκαγιάς.

Οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην πρόληψη και στη διαλεύκανση υποθέσεων πρόκλησης πυρκαγιών λόγω αμέλειας ή και κακόβουλα, αφού οι πληροφορίες που μπορούν να δώσουν είναι πολύ χρήσιμες και σημαντικές για εντοπισμό των δραστών.
Πρέπει να είναι πάντοτε σε γνώση μας ότι αποτελεί υποχρέωση όλων μας η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της περιουσίας των πολιτών και του δασικού μας πλούτου και ότι η εκδήλωση τέτοιου είδους ατυχών περιστατικών πιθανόν να έχει ακόμα τραγικότερες συνέπειες, όπου δυστυχώς μπορεί να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές ή να θρηνήσουμε θύματα.