Η Γεροσκήπου ένα ανοιxτό εργοστάσιο πολιτισμού

Η Γεροσκήπου ένα ανοιxτό εργοστάσιο πολιτισμού

Με στόχο να ενώσουν τους πολίτες της επαρχίας Πάφου και να γεφυρώσουν πολιτισμούς, ο Δήμος Γεροσκήπου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Πάφος 2017», διοργάνωσαν την Κυριακή 21 Ιουνίου ολοήμερη εκδήλωση για όλη την οικογένεια. Η υπαίθρια πλατεία του Δήμου Γεροσκήπου μετατράπηκε σε ένα ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών από τοπικές αρχές «Μαζί! Ανοιχτή Κοινωνία».

Μέσα από δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση Κύπριοι και μη, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συνεργαστούν και με τη σειρά τους να προωθήσουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.


Η εκδήλωση ξεκίνησε δημιουργικά με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, ενεργών νέων και οργανωμένων συνόλων που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία υπαίθριων έργων τέχνης με θέμα την πολυπολιτισμικότητα, μεταμορφώνοντας ένα γκρίζο σημείο της Γεροσκήπου σε ένα ζωντανό έργο τέχνης. Με τον τίτλο «Art in Action – Μαζί» κάτοικοι, φιλοξενούμενοι, επισκέπτες και δημιουργοί μοιράστηκαν τις ιδέες τους συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής της Πάφου.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως καλαθόσφαιρα, Zumba και πολεμικές τέχνες δίνοντας μηνύματα υγιούς άμιλλας και αλληλοσεβασμού. Η εκδήλωση έκλεισε με χορό και τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.