Με παρατράγουδα η διαδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους (VIDEO)

Με παρατράγουδα η διαδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους (VIDEO)

Πλήθος μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Πάφου διαδήλωσαν σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την “δημιουργία” του ψευδοκράτους των κατεχομένων πριν από 33 χρόνια. Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα.

Όπως μας κατάγγειλαν μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις, για ακόμα μια φορά κάποιοι προσπάθησαν να κομματικοποιήσουν την νεολαία κουβαλώντας σήματα κομμάτων και φωνάζοντας κομματικά συνθήματα.


Φίλη της σελίδας, δήλωσε πως “Η Παιδεία δυστυχώς δεν καλλιεργεί σωστά τον σεβασμό στα σχολεία. Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να βρει τρόπο να απομακρύνει τα κόμματα από τα σχολεία για να αποφεύγονται οι αχρείαστε πολώσεις και εντάσεις σε τέτοιες ηλικίες.”

Η συμπεριφορά των κομμάτων, συνέχισε, είχε σαν αποτέλεσμα οι μαθητές σήμερα να χωριστούν και να διοργανώσουν αυθόρμητα μια ανεξαρτητοποιημένη διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι περισσότεροι μαθητές του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ και αρκετοί μαθητές από τα Λύκεια Κύκκου και Αγίου Νεοφύτου.

ekdilosi_psevdokratos_4

Κρατώντας πανό και σημαίες Κυπριακές και Ελληνικές, βροντοφώναξαν ζητώντας ελευθερία των σκλαβωμένων μας εδαφών.

ekdilosi_psevdokratos_3

“Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο” και “Διεκδικούμε ελευθερία κι επανένωση του νησιού μας” είναι μερικά μόνο από τα αιτήματα που μετέφεραν οι μαθητές σήμερα.

ekdilosi_psevdokratos_2

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Το video και τις φωτογραφίες μας τις έστειλε μια μαθήτρια της Γ’ Λυκείου την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα!