Η. Μυριάνθους: Θερμοκήπια εντός σχολικών αυλών στην Πόλη Χρυσοχούς

Η. Μυριάνθους: Θερμοκήπια εντός σχολικών αυλών στην Πόλη Χρυσοχούς

Η εγκατάσταση των θερμοκηπίων εντός της σχολικής αυλής του Λυκείου και Τεχνικής Σχολής Πόλης Χρυσοχούς έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της Σχολικής Εφορείας και δεν έχει επηρεαστεί η αυλή του Δημοτικού Σχολείου Πόλης Χρυσοχούς. Αυτό αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε σχετικό διάβημα του βουλευτή Πάφου της ΕΔΕΚ Ηλία Μυριάνθους.

Ο κ. Καδής τονίζει ότι ουδέποτε υπήρξε δέσμευση για κατασκευή των θερμοκηπίων εντός του γειτνιάζοντος τουρκοκυπριακού τεμαχίου, αφού αν και κατεβλήθη προσπάθεια από την Σχολική Εφορεία εξασφάλισης του εν λόγω τεμαχίου για εξωτερικές καλλιέργειες κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, επειδή το τεμάχιο είναι ήδη ενοικιασμένο.


«Ο χώρος που καταλαμβάνουν τα θερμοκήπια δεν επηρεάζει τις δραστηριότητες των μαθητών του Λυκείου και της Τεχνικής Σχολής», αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, « καθότι βρίσκεται σε μια γωνιά της σχολικής αυλής που δεν χρησιμοποιείται από τους μαθητές». Απαντώντας στις ενστάσεις του κ. Μυριάνθους για το γεγονός αυτό, ο αρμόδιος υπουργός τονίζει ότι ο χώρος εντός του οποίου λειτουργούν το Λύκειο και η Τεχνική Σχολή Πόλης Χρυσοχούς υπερβαίνει κατά πολύ τον αναγκαίο χώρο για λειτουργία των σχολείων σύμφωνα με τα Τοπικά Σχέδια του τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.