Η Σταχτοπούτα στην Πάφο!

Η Σταχτοπούτα στην Πάφο!

Το διάσημο παραμύθι της Σταχτοπούτας θα ζωντανέψει στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, στο πλαίσιο του 17ου Pafos Aphrodite Festival, που φέτος παρουσιάζει την ομώνυμη όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι, “La Cenerentola” στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Το φετινό Φεστιβάλ θα είναι μια συμπαραγωγή του Pafos Aphrodite Festival με τον γαλλικό λυρικό οργανισμό Ramfis Productions Avignon, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Ο οργανισμός Ramfis Productions ιδρύθηκε το 1999 στην πόλη Αβινιόν της Γαλλίας και έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από χίλιες παραστάσεις επιτυχημένων και αξιόλογων παραγωγών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η πρώτη του παραγωγή ήταν η όπερα “Tosca” του G. Puccini. Μετά την τεράστια επιτυχία της, ο οργανισμός κατάφερε να αυξήσει τις παραγωγές του στις μέχρι 90 παραστάσεις ετησίως, επιτυγχάνοντας έτσι να γίνει ο πρώτος οργανισμός παραγωγής όπερας στη Γαλλία.


Από το 2000, ο οργανισμός Ramfis έχει παρουσιάσει περίπου είκοσι νέες παραγωγές σε διάφορα θέατρα της Γαλλίας. Το 2005 παρουσίασε την όπερα του G. Verdi, “Aida”, στη διάσημη Αρένα της Νιμ και άρχισε να συνεργάζεται με ξένους οίκους όπερας όπως το θέατρο Verdi στην Πίζα (Ιταλία), το Palacio de Congressos στη Μαδρίτη, τους οίκους όπερας της Σαραγόσα, του Λεόν, της Σαλαμάνκα, του Αλικάντε, του Χιχόν και το Φεστιβάλ de Cap Roig (Ισπανία), καθώς και το Palais de la Culture στο Βέλγιο.

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Pafos Aphrodite Festival πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, γεγονός που τιμά το νησί μας και συμβάλλει ταυτόχρονα στην ανάπτυξη της πολιτιστικής συνεργασίας της Κύπρου με τις ευρωπαϊκές και άλλες χώρες.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου μέσα από το έργο που επιτελεί, στοχεύει στην ανάπτυξη και προώθηση της τέχνης της ορχηστρικής μουσικής, την αναβάθμιση της μουσικής ζωής και της μουσικής παιδείας του τόπου μας και την περαιτέρω εμπλοκή της κοινωνίας στις μουσικές δραστηριότητες.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival στο τηλέφωνο 26822218, στον παγκύπριο αριθμό χωρίς χρέωση 8000 8005 και στην ιστοσελίδα www.pafc.com.cy. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι €25, €40, €50 και €70.

Η ταυτόχρονη οπτική μετάφραση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα θα γίνεται μέσω υποτίτλων.