Θέμης Φιλιππίδης : Απόλυσαν την Σολομωνίδου λόγο οικονομικής κρίσης

Θέμης Φιλιππίδης : Απόλυσαν την Σολομωνίδου λόγο οικονομικής κρίσης

Στη απόφαση του τερματισμού της απασχόλησης της έκτακτης υπαλλήλου του Δήμου Πάφου Μαρία Σολομωνίδου


και να άρει την διαθεσιμότητα της προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Πάφου .

Η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου Πάφου που ξεκίνησε την συνεδρία της στις 12 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε στις 14:00 περίπου και εξέτασε κυρίως τα πειθαρχικά παραπτώματα της Δημοτικής υπαλλήλου του Δ. Πάφου που τελούσε σε διαθεσιμότητα.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τον τερματισμό της απασχόλησης της έκτακτης υπαλλήλου Μ. Σολομωνίδου με βάση τις πρόνοιες του τερματισμού περί απασχολήσεως Νόμου .

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δημοτικός γραμματέας του Δήμου Πάφου Θέμης Φιλιππίδης αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο όπως επειδή η εν λόγω υπάλληλος τελεί σε διαθεσιμότητα που λήγει στις 20 Δεκεμβρίου λόγω της εμπλοκής της σε υπό διερεύνηση από την Αστυνομία υποθέσεις , η άρση της διαθεσιμότητας τη από αύριο 26 Νοεμβρίου και όπως από αύριο να αρχίσει η περίοδος προειδοποίησης του τερματισμού της απασχόλησης της για τέσσερις εβδομάδες.

Ταυτόχρονα είπε ο κ. Φιλιππίδης αποφασίστηκε όπως ζητηθεί από την υπάλληλο, να μην εργαστεί κατά το διάστημα της προειδοποίησης και στην βάση – όπως ανέφερε- της διευθέτησης αυτής θα τις καταβληθούν οι αντίστοιχες απολαβές.

Αναφερόμενος στους λόγους της απόλυσης της ο κ. Φιλιππίδης είπε πως « ο τερματισμός της απασχόλησης στηρίχτηκε από το δημοτικό συμβούλιο ότι οι υπηρεσίες της δεν είναι απαραίτητες στην Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου , λαμβανομένης υπόψη της στελέχωσης της υπηρεσίας και υπό το φως του περιορισμού των δραστηριοτήτων της υπηρεσίας που επιβάλλεται από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση».