Ικανοποίηση για τους «παρατηρητές της γειτονιάς» σε Πάφο και Γεροσκήπου

Ικανοποίηση για τους «παρατηρητές της γειτονιάς» σε Πάφο και Γεροσκήπου

Ολοένα και πιο ικανοποιητικά κρίνονται τα αποτελέσματα της πλήρους εφαρμογής του προγράμματος του “Παρατηρητή της Γειτονιάς”, στους δύο μεγάλους Δήμους της επαρχίας Πάφου.

Σε Πάφο και Γεροσκήπου το πρόγραμμα παρουσιάζει σύμφωνα με τους αρμόδιους, αλλά και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, απτά αποτελέσματα σε επίπεδο μείωσης των αντικοινωνικών και παράνομων πράξεων στις περιοχές αυτές.


Θυμίζουμε ότι Παρατηρητές της Γειτονιάς μπορούν να γίνουν όλοι οι δημότες Πάφου και Γεροσκήπου, αφού συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο εγγραφής, το οποίο μπορούν να βρουν στα Δημαρχεία ή μέσω του Αστυνομικού της Γειτονιάς ή μέσω των Συντονιστών του Θεσμού.

Οι Παρατηρητές προτρέπονται να είναι σε εγρήγορση και να αναφέρουν οτιδήποτε τους φαίνεται ύποπτο στην Αστυνομία. Βασικότερη λειτουργία είναι η ενημέρωση τους μέσω SMS για να λαμβάνουν έγκαιρα τα μέτρα που απαιτούνται για αποτροπή παράνομων ενεργειών.

Το Πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς» είναι μια σύγχρονη στρατηγική Πρόληψης του Εγκλήματος, μέσω του οποίου οι πολίτες παρατηρούν και ενημερώνουν την Αστυνομία για ασυνήθιστες δραστηριότητες που γίνονται στην περιοχή τους.

Οι τοπικές αρχές προτρέπουν όλους τους δημότες όπως δηλώσουν συμμετοχή στο Θεσμό ως «Παρατηρητές της Γειτονιάς» ή ως Συντονιστές των Παρατηρητών στην γειτονιά τους. Εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω ενίσχυση της ευταξίας και της ασφάλειας στα δημοτικά όρια, τονίζουν οι δημοτικές αρχές των δύο γειτονικών Δήμων.

Πηγή: Φιλελεύθερος