Ικανοποιημένος ο Υπουργός Άμυνας απο την ποιότητα φαγητού των νεοσυλλέκτων

Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου εξέφρασε ικανοποίηση για την ποιότητα


του φαγητού που προσφέρεται στους νεοσύλλεκτους οπλίτες της 2014 Α΄ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πάφου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του πιλοτικού μέτρου που αφορά στην προμήθεια έτοιμου φαγητού στην Εθνική Φρουρά για κάλυψη των αναγκών του καθημερινού συσσιτίου.

Ο κ. Φωτίου μαζί με τον υπαρχηγό της δύναμης και άλλους επιτελείς του ΓΕΕΦ, συνέφαγαν το μεσημέρι με τους νεοσύλλεκτους, εκφράζοντας απόλυτη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα.

Ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι μια από τις πρώτες εξαγγελίες για παροχή έτοιμου φαγητού υλοποιείται. Η προτεραιότητα, όπως εξήγησε, είναι η βελτίωση της ποιότητας της σίτισης των στρατιωτών. Τόσο η ποιότητα και η ποσότητα είναι πολύ ικανοποιητικά, όπως και τα μέτρα που λαμβάνονται, όπως είπε, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι και αυτή η καινοτομία αποτελεί μέρος του εκσυγχρονισμού της δύναμης. Δεν έχει να κάνει μόνο, συνέχισε, με τη βελτίωση της σίτισης των στρατιωτών.

Έχει να κάνει, συμπλήρωσε, και με άλλους σημαντικούς παράγοντες που αγγίζουν την αναδιοργάνωση και τον εκσυχρονισμό της ΕΦ, όπως η εξοικονόμηση προσωπικού για να χρησιμοποιηθεί εκεί που πρέπει ή ακόμη για την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα αξιολογηθεί, όπως ανέφερε, με το πέρας της εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων της 2014 Α ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Πάφου και αν η αξιολόγηση είναι θετική θα επεκταθεί και σε άλλα στρατόπεδα.

Οι αντιδράσεις των ιδίων των νεοσυλλέκτων αλλά και των στελεχών, κατέληξε, είναι πολύ θετικές και θα ληφθούν ιδιαίτερα υπόψιν στην τελική απόφαση.

Το μενού περιελάμβανε  αφέλια, πιλάφι πουργούρι, σαλάτα γιαούρτι, ψωμί και μανταρίνια

ΚΥΠΕ/ΚΠ/