Ικανοποιητική η κίνηση  φέτος στο Νέο Χωριό

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε η τουριστική κίνηση στην κοινότητα του Νέου Χωρίου της Επαρχίας Πάφου που γειτνιάζει με το Λατσί ,χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο ανέφερε  ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου.

Φέτος είπε,  ο τουρισμός ήταν μειωμένος και οι μέρες διαμονής των επισκεπτών  ήταν επίσης περιορισμένες. 


Ο κ. Χριστοδούλου ενδεικτικά ανέφερε πως πάρα πολλοί επισκέπτες αναχώρησαν χθες από την Κοινότητα του ενώ τα παλαιότερα έτη – όπως σημείωσε- διέμεναν και την επόμενη εβδομάδα του 15Αύγουστου.

Το χρόνιο ωστόσο πρόβλημα της Κοινοτικής Αρχής με τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες που άφηναν οι κατασκηνωτές έχει κατά πολύ περιοριστεί.

Ο Κοινοτάρχης του Νέου Χωρίου ανέφερε πως φέτος οι κατασκηνωτές επέδειξαν μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση και τα προβλήματα του παρελθόντος στον τομέα της καθαριότητας έχουν περιοριστεί κατά πολύ.

Υπάρχουν ακόμη βέβαια οι ασυνείδητοι εκδρομείς οι οποίοι πετάνε τα σκουπίδια όπου βρουν χωρίς να τοποθετούν σε κάποιο ευδιάκριτο σημείο , παρατήρησε ο κ. Χριστοδούλου .

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Κοινοτική Αρχή ο κ. Χριστοδούλου είπε πως η Κοινότητα τροχιοδρομεί την δημιουργία παρακαμπτηρίου δρόμου.

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη ο συγκεκριμένος δρόμος 800 περίπου μέτρων,  που θα ξεκινά  από την είσοδο της Κοινότητας ,θα παρακάμπτει το πυρήνα του Νέου Χωρίου και θα φθάνει μέχρι τον εκδρομικό χώρο  θα είναι – όπως είπε- πολύ βοηθητικός τόσο για την διέλευση οχημάτων, όσο και ασθενοφόρων αλλά και των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση ανάγκης αφού θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση .

Η κατασκευή του συγκεκριμένου παρακαμπτήριου δρόμου συνέχισε, συζητείται από το 1991  και εξέφρασε την ελπίδα όπως φέτος τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του.

Σήμερα το Νέο Χωρίο με τους επισκέπτες ξεπερνά τις 2.500  ενώ ο μήνας που κινείται περισσότερο η Κοινότητα είναι ο Αύγουστος., σημείωσε  ο κ. Χριστοδούλου.

Πρόσθεσε τέλος, πως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα αποβεί προς όφελος τόσο της Κοινότητας του αλλά και των υπόλοιπων περιοχών.