Ικανοποιητική φέτος η τουριστική κίνηση στην Πάφο

Ικανοποιητική φέτος η τουριστική κίνηση στην Πάφο

Η τουριστική κίνηση φέτος με βάση τα στατιστικά δεδομένα των αφίξεων και τις πληρότητες των ξενοδοχείων φαίνεται ότι σε κάποιο βαθμό ήταν ικανοποιητική στην Επαρχία Πάφου ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση από την Βρετανία , από το Ισραήλ και την Πολωνία και αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό η μείωση που σημειώθηκε από τη Ρωσία.


Ο κ. Δημητριάδης εκτίμησε ότι ο χρόνος θα κλείσει οριακά καλύτερος από την περσινή χρονιά.

Εάν δεν υπήρχε η μείωση στη ρωσική αγορά λόγω των γνωστών γεγονότων συνέχισε, ” δηλαδή της μείωσης της ισοτιμίας του ρουβλιού”, τότε όπως επεξήγησε , ” θα ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων χρόνων”.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα καταβληθούν προσπάθειες και για την νέα τουριστική σαιζόν ο κ. Δημητριάδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ήδη έχουν προγραμματιστεί συντονισμένες συναντήσεις με τους πρέσβεις της Γερμανίας και της Γαλλίας καθώς και της Ινδίας καθώς δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον, προκειμένου – όπως είπε- να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην Πάφο ενόψει και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.

Παραδέχτηκε ωστόσο πως υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον από την Κίνα και εκεί παρατηρείται πρόβλημα με την έκδοση της βίζας και της άδειας επίσκεψης .

Κατόπιν τούτου το ΕΒΕ Πάφου προβαίνει σε παραστάσεις προς το Κράτος ώστε η βίζα να εκδίδεται συντομότερα στην Κίνα.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως το ΕΒΕ Πάφου αναμένει από την Αρχή Λιμένων να προχωρήσει στην εκπόνηση ολοκληρωμένης τεχνοοικονομικής μελέτης η οποία να καταδείξει την βιωσιμότητα του αγκυροβολίου – αποβάθρας της Πάφου και ιδιαίτερα – όπως είπε- να λάβει υπόψη το οικονομικό κοινωνικό κόστος το οποίο θα έχει η ετοιμασία της αποβάθρας.

Η προκαταρκτική μελέτη η οποία έγινε από την Αρχή Λιμένων και η οποία παρουσιάστηκε στην Βουλή και δόθηκε στο ΕΒΕ Πάφου απόσπασμα απ΄ αυτή ήταν ημιτελής και δεν ελάμβανε υπόψη όλους τους παράγοντες, όπως συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημητριάδης ευχήθηκε όπως η Αρχή Λιμένων προχωρήσει με μια πραγματικά ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη τεχνοοικονομική μελέτη.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)