Ισορροπημένη και δίκαιη η πρόταση της ΕΔΕΚ για τις εκποιήσεις, λέει ο Ομήρου

Ισορροπημένη και δίκαιη η πρόταση της ΕΔΕΚ για τις εκποιήσεις, λέει ο Ομήρου

Οι εξελίξεις αναφορικά με την νομοθεσία για τις εκποιήσεις καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι.


Ότι υπάρχουν ευρύτατα περιθώρια διαπραγμάτευσης και ανατροπών. Αρκεί να υπάρχει πολιτική θέληση, διεκδίκηση, λαϊκή αντίσταση και σεβασμός της Δημοκρατίας ανέφερε ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου στην Πάφο .Ως Κ. Σ ΕΔΕΚ  είπε ο κ. Ομήρου διαμορφώσαμε και καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση την οποία επιδώσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και τα πολιτικά κόμματα. Μια πρόταση που από τη μια επιφέρει τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό  στο νομοθετικό πλαίσιο των εκποιήσεων και από την άλλη προστατεύει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όσους αποδεδειγμένα έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Όσον αφορά την  κύρια κατοικία θέσαμε -όπως είπε-  ως όριο προστασίας τις 350 χιλιάδες ευρώ.Μέσα από την πρόταση μας, συνέχισε, ο κ. Ομήρου υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε η διασφάλιση να παρέχεται σε αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση, όπως ανέργους, οικογένειες των οποίων τα συνολικά εισοδήματα έχουν περιοριστεί πέραν ενός συγκεκριμένου ποσού και δεν διαθέτουν άλλη ακίνητη περιουσία και ειδικές ομάδες του πληθυσμού όπως πολύτεκνοι, μονογονεικές  οικογένειες και οικογένειες με φοιτητές.

Προτείναμε επίσης, σημείωσε, ο  Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ  την θεσμοθέτηση του περιορισμού της δόσης του δανείου στο 30% των εισοδημάτων, όσων πληρούν τα κριτήρια, κάτι που άλλωστε ανακοίνωσαν με σχέδια τους, οι Τράπεζες και ο Συνεργατισμός – άρα δεν επηρεάζονται τα τεστ αντοχής – και δικαίωμα προσφυγής στο Δικαστήριο για χρονιαία αναστολή της διαδικασίας εκποίησης μέχρι τα 3 χρόνια».Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι η ισορροπημένη και δίκαιη ολοκληρωμένη πρόταση μας αποτελεί πόλο και συνισταμένη ευρύτατων συναινέσεων, κατέληξε ο  Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.