Καλοκαιρινή πολιτιστική πανδαισία από το Pafos2017

Καλοκαιρινή πολιτιστική πανδαισία από το Pafos2017

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με ευρεία συμμετοχή του κοινού, συνεχίστηκε τον Ιούλιο το θερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Pafos2017.


Στη βάση της ιδέας του Ανοιχτού Εργοστασίου Πολιτισμού και στο πλαίσιο του κεντρικού συνθήματος «Συνδέοντας Ηπείρους, Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς», ο Οργανισμός συνδιοργάνωσε ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων με διεθνή εμβέλεια και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, αξιοποιώντας τους μαγευτικούς χώρους του τόπου μας και φέρνοντας την καλλιτεχνική δημιουργία πιο κοντά στους πολίτες και τους πολίτες πιο κοντά στον πολιτισμό:

  • Από 4 έως 28 Ιουλίου, στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν : «Μήδεια» του Ευρυπίδη σε μία συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Κροατίας του Pandur Theater Σλοβενίας και του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Dubrovnik , «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή από την ΕΘΑΛ, το Τεχνοδρόμιο και το Θέατρο Πέρα από την Ελλάδα, «Ορέστεια» του Αισχύλου από το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος με έδρα τις Συρακούσες της Σικελίας και «Άλκηστις» του Ευρυπίδη από το Αμφίκτιο Θέατρο Κύπρου. Όλες οι παραστάσεις του Φεστιβάλ αποτελούσαν μέρος του επίσημου καλλιτεχνικού προγράμματος του Pafos2017.
  • Την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία του Έρωτα, συναυλία «Κοrrontzi». Μουσικές του κόσμου με το φημισμένο πενταμελές σχήμα από τη χώρα των Βάσκων, σε ένα ξεχωριστό «δρώμενο δρόμου» (Street event) στο ιστορικό κέντρο της Πάφου. Ακορντεόν, ντραμς, κλαρινέτα, κιθάρες και μαντολίνα σε έναν μαγευτικό συνδυασμό παραδοσιακής Βασκικής μουσικής και μοντέρνου ήχου χάρισαν στο φιλόμουσο κοινό μια πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία και μια αξέχαστη ποιοτική βραδιά. Μια συνεργασία του Pafos2017 και του Θεάτρου Ριάλτο.
  • Από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου, στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Κουκλιών, Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου «Όψεις του Κόσμου». Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους λάτρεις των Κινουμένων Σχεδίων (και όχι μόνο) με ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ταινίες από την Ιταλία, Εσθονία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία και Καναδά. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προβλήθηκε η δουλειά Κυπρίων σκηνοθετών, οι οποίοι έδωσαν δυναμικά το παρόν τους σε ειδικό εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα. Καινοτομία του Φεστιβάλ ήταν η μεταφορά του στην Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Κουκλιών, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που ανέπτυξε με το Pafos2017.
  • Δευτέρα 21 Ιουλίου, στην Κάτω Βρύση Γεροσκήπου, ήχοι της μαγευτικής Ανατολής από το φημισμένο μουσικό σχήμα «Trio Constantinople», το οποίο ασχολείται με την έρευνα και ερμηνεία μουσικών παραδόσεων της Ανατολής. Η εκδήλωση, η οποία προσέλκυσε τον ενδιαφέρον εκατοντάδων θεατών, είχε ως στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση των λιγότερο γνωστών χώρων των Δήμων και των Κοινοτήτων της Πάφου. Μια συνεργασία του Pafos2017 με το Θέατρο Ριάλτο και το Δήμο Γεροσκήπου.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Pafos2017 συνεχίζονται τον Αύγουστο με ένα πλούσιο και πρωτοποριακό πρόγραμμα από μουσική και σινεμά, θέαμα και γαστρονομία, στους δρόμους και τις παραλίες της Πάφου. Μείνετε συντονισμένοι!